vad en kan göra en regnig helg i Helsingfors.

29.10.2017 kl. 21:08

En helg

En helg

En helg

Bilder som skymtat förbi på min instagram under helgen. 

Sitter uppkrupen i soffan med tända ljus, rester från helgens tapasmiddag och Agenda på tv:n. Helgen har bestått av vin, sena middagar, bokmässan och museibesök. Vårt program på bokmässan gick riktigt bra (tror jag iallfall hehe) och även om Helsingfors verkligen inte visade sig från sin bästa sida så tror jag ändå vi lyckades visa mina vänner många bra grejer mer vår stad. Så bra att jag tänkte lista dem här nere ifall någon behöver en liten guide på vad man kan göra en regnig dag/helg i Helsingfors.

→ Mässor och evenmang: Varje helg finns det någon mässa eller något evenemang på gång i stan. Fördelen med en storsdag/huvudstad, det händer hela tiden någonting. Bokmässan som vi körde på i helgen är en av de bästa tycker jag (också för den alltid sker i kombination med mat- och vinmässan!). Så mitt bästa tips till er: Gå till Facebook, klicka på evenemang och sen på upptäck. Välj stad och tid och kanske till och med kategori om du söker just något speicifikt. Då ploppar upp ett gäng evenemang som du annars kanske inte skulle hitta!

→ Helglurre: Kila in på en lunch i centrum. Vi gick i helgen till Haiku i glaspalatset som har sushibuffé. Om en inte gillar sushi skulle jag föreslå Pieace 'n' Love (pizza), Fuku (också sushi) eller Kortelli i Kampen (finns massa olika ljuvliga ställen med smarrig mat!). 

→ Lite mer kultur i ditt liv: Gå på museum! Jag älskar älskar att gå på museum. Glida runt i långsam tak, läsa och begrunda. Helsingfors är en riktigt bra museumstad och det finns ett ställe för ALLA. I helgen gick vi till Naturhistoriska (för första gången!) och det var så mysigt. Agnes sprang runt, sa ooooj! och pekade på en massa djur. Andra roliga ställen att gå till är Designmuseet, HAM, Nationalmuseet och Ateneum. Alla lite olika = finns något för alla. Sen finns det en triljon ställen till, så googla!

→ Eftermiddagsvinet/ölen/fikan: Det bästa när det är lite ruggit och regning är ju att glida in på ett café eller bar/pubb och värma med vad man nu kan vara sugen på. Kanske vin och öl eller kanske bara en kaffekopp. För den alkoholhaltiga sorten skulle jag gå till till exempel Il Birrifico, Soil, Bar Favela eller Holiday. För kaffe och fika gillar jag Brooklyn Café, Johan & Nyström, Kahvi Charlotta eller Andante

→ Trotsa vädret: Ta ett par bekväma skor, en jacka som inte blir så farligt fuktig av lite regn och ett paraply, trotsa värdret och dra ut på stan iallafall. Jag vill allitd ta med våra gäster på promenader i våra favoritkvarter bara för att visa hur fint det faktiskt är i Helsingfors (i och för sig gör vi det nästan varje helgen även om vi inte har gäster också hehe). Hänger mest i Rödbergen för att där finns alltid jag behöver: Fina hus, mysiga butiker och ställen att  ta skydd när det behövs. Annars är det förstås också fint att gå från centrum, ner längs esplanaden, över till skatudden, runda och forsätta längs vattnet till Kronohagen, strosa genom dessa gator och vidare mot senatstorget tillbaka i centrum. Eller bara då börja i Rödbergen, forsätta genom Eira vidare till Ulrikasborg.

→ B-R-U-N-C-H: Att börja söndagen med brunch är lite extra vardagslyxigt. Idag gick vi till Clarion på hotellfrukost och de levererade precis vad vi ville ha. Om man dock gillar mer klassisk brunch finns Sandro, Torrefazione, Kiila och Fazer för att bara nämna några. Mitt tips, glid in till något mysigt hotell med trevlig utsikt alternativt mysig stämning beroende på vad man är ute efter. Perfekt sätt att avsluta en helg på. 

Om du gör en sak från varje punkt lovar jag att du dels får en hel helg att gå, men också får en riktigt mysig bild av Helsingfors. Kvällarna lämnade jag öppen eftersom just nu består våra kvällar mest av att vara hemma eftersom en viss fröken ska sova kring åtta och då är vi lite bundna till hemmet, men det ger också utrymme för middagar med vänner, spelkvällar och till och med idol/på spåret/så mycket bättre-kvällar (alla dessa lyckades vi också klämma in i helgen hehe). Så att, följ detta recept och jag lovar en lyckad helg!

Kommentarer (1)
Vilka bra tips! Älskar brunch, bästa man kan göra på en söndag :)
Corinne Grönholm30.10.17 kl. 09:46
34640EF4-BEBB-458B-8393-B7AD8D6AD320

  Jenna / 24 / Helsingfors

Jobbar som verksamhetledare på Svensk Ungdom, är mamma till Agnes och bokälskare. Är också hetsig feminist, förälskar mig i främmande städer och gillar att argumentera.

Min blogg är lite som mitt anteckningsbok där jag skriver om min vardag, saker jag läst, inspiration och åsikter. 

Kontakt: 

jenna.vierinen(a)gmail.com / jenna(a)su.fi

 

Follow on Bloglovin

SAM_6011_Fotorddd

bokklubben-rund