sommaren som kommer bli en övergång till något nytt. till någon ny.

Publicerad 18.06.2017 kl. 22:37

Årets första riktiga sommarvecka lider mot sitt slut. För precis så känns det, som om det var den här veckan som det blev sommar. På riktigt. Och vi har verkligen maxat den här veckan. Hängt ute mycket, varit till stranden, gått barnbent och hängt med människor vi gillar. Helgen blev det sommar deluxe och går kanske till mannaminne som en av de härligare stadssommarhelgerna. Jag märker att den har skapat massa nya saker i mig. 

Det händer så mycket i livet just nu. Både stora och små saker som jag känner är lite svårt att greppa känslomässigt. Jag märker att jag har känslorna på ytan och suger likt en svamp in allt. Jag har alltid varit känslosam men det känns annorlunda nu, som om någonting ändrats. Kanske är det livet med Agnes som påverkar mig. Hur jag märker hur hon växer både fysiskt och psykiskt varje dag, och det känns lite som om allt rusar förbi i ultrarapid. Som om jag kommer vakna upp en dag och den här sommaren kom och for utan att jag riktigt var helt medveten om det. Den Agnes som nu är kommer vara borta och jag har inga riktiga klara minnesbilder av vad som hände. 

Kanske det att mitt liv har gått så snabbt framåt, och fortsätter att göra det utan att jag har kontroll. Att så mycket har hänt den senaste två åren som inte jag egentligen inte kunnat kontrollera, och att jag nu först märker det. Jag som alltid gärna har kontroll (även om jag inte lyckas) plötsigt är i ett skede där det mesta bara sker. Och det finns inget jag kunde göra. Livet håller på, eller inte ens håller på utan har, ändrats och jag måste lära mig acceptera att mycket som skett och kommer är ske är utanför min kontroll. Men känslorna har inte hängt med och nu när de börjar komma ikapp är det lite svårt för mig att veta hur jag ska hantera det. 

Någonting är annorlunda nu. Vad det är vet jag inte ännu, och det behöver inte nödvändigtvis ens vara negativt. Något har bara ändrats. Det ligger i mitt undermedvetna och är påväg upp till ytan. Vad det är vet jag inte. Ännu. Men känner på mig att den här sommaren kommer det komma fram. Varför det blev just nu, den här tiden på året, och om det har något med sommaren att göra eller om det bara är en slump vet jag inte. Men tid lär väl visa vad det är. Jag måste bara forsätta ta ut det mesta av sommaren och hoppas det hjälper mig hitta lite frid och förstå mig själv och vad som är på gång. Jag tror att till hösten kommer jag ha börjat skapa mig en ny identitet.

Nu när jag skriver det här slår det mig att kanske det har att göra med att till hösten ska jag verkligen bli en ny version av mig själv som jag aldrig tidigare varit. Jag kommer inte längre vara hemma med Agnes, vi kommer börja ett nytt sorts liv och jag ska börja skapa mig en ny identitet. I över ett år har jag bara varit mamma, för det var jag någon helt annan och i höst ska jag bli någon helt ny. Och den här sommaren är övergången till det. Vad "det" är, ja det vet jag dock inte. Ännu. Plötsigt blev det här någon sorts terapisession för mig själv som ni fick ta del av. Så varsågod, välkomna in i mitt förvirrade huvud. Vad kommer månne den här sommaren leda till? Kanske det är det här som kallas identitetskris?

Kommentarer (1)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver:
Älskar att läsa sånt här! känner typ samma grej just nu fast relaterat till andra saker då. Vill ha mera sånhär inlägg Jenna!
ÄNA19.06.17 kl. 16:14
34640EF4-BEBB-458B-8393-B7AD8D6AD320

  Jenna / 24 / Helsingfors

Jobbar som verksamhetledare på Svensk Ungdom, är mamma till Agnes och bokälskare. Är också hetsig feminist, förälskar mig i främmande städer och gillar att argumentera.

Min blogg är lite som mitt anteckningsbok där jag skriver om min vardag, saker jag läst, inspiration och åsikter. 

Kontakt: 

jenna.vierinen(a)gmail.com / jenna(a)su.fi

 

Follow on Bloglovin

SAM_6011_Fotorddd

bokklubben-rund