blombesatt.

02.03.2017 kl. 21:50

Sparade bilder51

källa.

Jag har fastnat för en ny grej. Eller ny och ny. Jag har egentligen alltid tyckt att blommor har varit ganska roligt. Inte trädgårdsblommor, men snittblommor och blombuketter. När jag gick i högstadiet var jag till och med på prao på den lokala blombutiken. Satt och snittade rosor i en vecka, gissa hur mina händer mådde... Nåja, mitt intresse har hållit i sig och idag är ett av de roligaste jag vet att få stå och pyssla ihop olika arrangemang. 

blommers

blommers

blommers

Tycker dock att blombutikerna i Finland inte riktigt hänger med i blomtrenden. Många blombutiker kör fortfarande på egna bundna buketter (hårda, runda och små = BLÄ) och ofta om man köper och väljer själv snittblommor så binder de i butiken, det finns få ställen som jag vet om som man kan på de sättet "välja fritt och göra själv". Önskar att det skulle finnas butiker som bara har en gäng med snittar och sen kan man själv gå och plocka ihop det man vill ha. 

Ja som ni hör, jag är lite blombesatt just nu. Så just nu när jag ännu inte hittat en blombutik som uppfyller mina önskemål så kör jag på det säkra kortet att köpa grönt (eucalyptus och kvistar mest) från blombutiken. Kostar några eurosar oftast, och så köper jag blomknippen från matbutiken och gör egna buketter. Billigare och så får jag binda själv. Ibland vill en ju unna sig en fin bukett och då brukar jag gå till Wild Things. De gör helt sinnesjukt fina buketter, precis som jag vill ha dem.

Nu drömmer jag mest om att få ha en egen blombutik där jag kan binda buketter åt de som vill, och ha en stor blombuffé där kunderna får gå och plocka fritt. Oj så härligt det skulle vara!

Kommentarer (2)
Håller helt med dig! Dessutom verkar vi ha liknande blomsmak så kanske det inte heller är så konstigt att jag tycker det mesta i blombutikerna känns så föråldrat. Jag blir kund om du startar!
Jooles 03.03.17 kl. 18:16
Ja, du blir den första jag kontaktar när jag öppnar ;)
23.03.17 21:44
Just det! Traditionella blombutiker håller på att dö ut, jag kommer att öppna en blombutik med nytt koncept, och det är just en sån som du beskriver här. Åbo våren 2018... Ännu under "construction"????
Gina17.02.18 kl. 09:51
34640EF4-BEBB-458B-8393-B7AD8D6AD320

  Jenna / 24 / Helsingfors

Jobbar som verksamhetledare på Svensk Ungdom, är mamma till Agnes och bokälskare. Är också hetsig feminist, förälskar mig i främmande städer och gillar att argumentera.

Min blogg är lite som mitt anteckningsbok där jag skriver om min vardag, saker jag läst, inspiration och åsikter. 

Kontakt: 

jenna.vierinen(a)gmail.com / jenna(a)su.fi

 

Follow on Bloglovin

SAM_6011_Fotorddd

bokklubben-rund