vändagstävling!

Publicerad 14.02.2017 kl. 16:10

SAM_1156

SAM_1158

Alla hjärtans dag till ära tänkte jag lotta ut en av våra goodiebags från Sandra Beijer-evenemanget. I den ligger det grejer från Förlaget, Marimekko och Dermosil. 

För att delta lämnar ni en kommentar med ert bästa skrivtips och er email. Drar vinnaren på söndag. Lycka till och glad vändag! <3

Kommentarer (20)
Spamfilter
Skriv siffran 8 med bokstäver:
Mitt bästa skrivtips är att skriva trots att en inte har lust och trots att det inte alls känns som att det blir till någonting, för det är oftast lättare att redigera en text som redan finns (hur dålig den än är), än att skriva en helt från scratch.
ettritstiftidinrumpa[at]gmail.com
ett ritstift i din rumpa 14.02.17 kl. 17:01
Mitt bästa skrivtips är att schemalägga några timmar per dag så att det blir till rutin. Blir det tillräckligt invant vill man sätta sig ner samma tid. O glöm för allt i världen inte ett gott te eller en cappuccino som sällskap. Detta fungerade isf bra för mitt gradu skrivande (som jag fick färdigt i söndags!)
Stephanie14.02.17 kl. 18:10
Mitt bästa skrivtips är, att höra på inspirerande musik, eller dina favoritlåtar. Det brukar hjälpa mig jätte mycket att skriva. När man får lyssna på musik, då brukar det iallafall för mig gå lite lättare att skriva.
Daniela14.02.17 kl. 20:05
Mitt tips är att alltid ha appen anteckningar nära till hans. Får ofta tankar på tunnelbanan eller när man promenerar till jobbet och då vill jag att det skall vara enkelt att skriva ner.
irene.hagmn@gmail.com
Irene14.02.17 kl. 20:05
Mitt bästa skrivtips är att använda Evernote (funkar som webbsida eller app på telefon/ipad). Skapar man ett konto kan man göra nya anteckningar som man kan organisera smidigt och få upp på vilken maskin som helst. :)
Katarinamilly14.02.17 kl. 21:41
Mitt bästa skrivtips är att helt enkelt, kort och gott, skriva ner ALLT. en karaktär, en plats, en händelse, en idé. Passar det inte till det man skriver (eller ritar för den delen) just nu så kan man använda det senare.
nadja.tornqvist@hotmail.com
Nadja14.02.17 kl. 21:49
Mitt bästa skrivtips är bakgrundsmusik. Alla studiesaker jag skrivit har blivit skrivna tack vare Lars Winnerbäck. Men man får ju välja bakgrundsmusik själv!
Sara Pepparkaka14.02.17 kl. 22:25
Mitt bästa skrivtips är att sätta på fin musik och tända ljus. Därefter bara börja skriva , oavsett om du skriver slutet först eller början, bara man skrivit första meningarna så flyter resten sen på :)

Corinnegronholm@hotmail.com
CorinneGrönholm14.02.17 kl. 22:53
Musik och en varm kopp av favorittéet är allt som behövs för att komma in i rätt mode då man verkligen behöver eller vill skriva texter. Viktigt för mig är att musiken inte kommer från den vardagliga spellistan för blir det lätt att jag lämnar att sjunga med istället för att fokusera på skrivandet. erika_storfors@hotmail.com
Erika14.02.17 kl. 23:02
Mitt bästa skrivtips (som studerande) är att alltid ha anteckningspapper vid sängen. Oftast är det då de bästa ideerna kommer,iallafall för mig. Och minns du det dagen efter? Nej. Så skriv ner :) Metallica_johanna@hotmail.com
Johanna15.02.17 kl. 08:44
Mitt bästa skrivtips är nog att läsa mycket och skriva skriva skriva. Inte sitta med telefonen och scrolla i tid och otid, utan låta inspirationen och kreativiteten flöda.
Sofia15.02.17 kl. 21:08
min e-post: sofia.ventus snabel-a gmail.com
Sofia15.02.17 kl. 21:09
Schemalägg tid för skrivandet och läs massor för att inspireras!
andforsm@gmail.com
Anonymous15.02.17 kl. 23:01
Mitt skrivande (mest skolarbete) har blivit massor lättare och trevligare sen jag skaffade en dator som jag faktiskt gillar! En macbook air. Den är så lättanvänd och kiva att jobba med, dessutom fin och lätt att bära med överallt
Malena16.02.17 kl. 10:13
Mitt tips är att skriva sådant som får en själv att känna saker, gärna starkt och kanske mycket på en gång. Spelar dock ingen roll om det är kärlek, sorg eller eufori. Försök sedan bekläda meningarna i fina och färggranna ord så blir det ännu roligare. Det gör inget om det låter konstigt, så länge det åtminstone känns.
adwester@abo.fi
Adrienne16.02.17 kl. 16:52
Mina bästa skrivtips:
1) Anteckna alltid idéer, tankar, känslor när de kommer. För mig fungerar telefonens anteckningar bäst för det här syftet.
2) Läs! Variera läsandet så mycket som möjligt för att samla på dig stil/genrekänsla och olika knep och idéer. Det viktigaste är ändå att läsa så ofta du kan.
3) Kortare texter kommer ofta i ett rus av inspiration för mig, men längre texter kräver ofta mera planering. Mitt råd är att strukturera upp tid för skrivandet! Planera t.ex. tre timmar utanför hemmet varje dag (hur ofta beroende på när texten ska vara färdig och hur ditt liv ser ut) då du bryter vardagsmönstret med målet att prestera ett visst antal rader/sidor osv. Skriv ner det i en kalender som du tittar i (alltså typ hänger över köksbordet eller var du befinner dig när du är hemma).
4) Upplev! Skaffa stoff, bakgrundsfakta och upplevelser som grund för ditt berättande. Går hand i hand med nummer ett!
ostman.sara@gmail.com
Sara16.02.17 kl. 17:52
Pomodorometoden
Ellen 17.02.17 kl. 10:17
Men åååh glömde att ratata hatar hjärtan, fanns ju massor efter pomodorometoden! Tur att jag kopierade. Såhär:
Pomodorometoden (hjärta) och white noise i bakgrunden, jag brukar lyssna på tågljud. Förr använde jag ommwriter vilket var helt ultimat men nuförtiden kostar det att använda :( så har jag också alltid ett "skräp-papper" bredvid där jag klottrar ner alla konstiga orelaterade idéer jag får medan jag egentligen sysslar med annat. ellen.paulig@gmail.com
Ellen17.02.17 kl. 10:18
Att skriva ner fina ord/meningar en hör/läser som sedan kan fungera som inspirationskällor. Har typ 50 anteckningar i mobilen som jag kan scrolla igenom när jag sitter med ett tomt dokument framför mig!
lonygard1@gmail.com
Louise 17.02.17 kl. 11:32
Ta cykeln eller bussen till biblioteket, atmosfaren dar ar magisk!
Hemulen17.02.17 kl. 16:45
34640EF4-BEBB-458B-8393-B7AD8D6AD320

  Jenna / 24 / Helsingfors

Jobbar som verksamhetledare på Svensk Ungdom, är mamma till Agnes och bokälskare. Är också hetsig feminist, förälskar mig i främmande städer och gillar att argumentera.

Min blogg är lite som mitt anteckningsbok där jag skriver om min vardag, saker jag läst, inspiration och åsikter. 

Kontakt: 

jenna.vierinen(a)gmail.com / jenna(a)su.fi

 

Follow on Bloglovin

SAM_6011_Fotorddd

bokklubben-rund