en titt på årets bokmässa.

30.10.2016 kl. 11:04

Helsingfors bokmässa

Nu ska vi titta på bokmässan! Jag var alltså där för att dela ut lite ratatagrejer på HBLs monter. Hade reservera hela dagen för det men kalendrarna tog slut efter drygt en timme. Så efter det gjorde jag en artikel till Ratatas första sidan och så hängde jag runt på mässan.

Glömde förresten telefonen i bilen när jag steg av i Böle. Hade lite panik i början (huuur ska killen hitta mig när han och Agnes kommer!) men lånande telefoner några gånger för att skicka på Facebook så det gick ju ganska bra till slut. Och det var ganska skönt att vara utan telefon! 

Helsingfors bokmässa

Hängde en del med dessa babes (och Saga men hon fastnade inte på bild) som jobbade på mässan. Kolla snyggingar alltså!

Helsingfors bokmässa

Helsingfors bokmässa

Helsingfors bokmässa

Såg inte så mycket program, men lyssnade lite på mediediskussionerna som hölls på HBLs scen (de går att lyssna på här och här). Väldigt intressant och Ida Kronholm (från Folkets Podd ni vet) var sjukt bra! 

Helsingfors bokmässa

Ja och så hann jag också lyssna lite på Viveca Sten som pratade om sin Sandhamnsdeckare. Har inte läst böckerna men sett alla filmer. Intressant att höra om hur hon jobbar tillsammans med filmproduktionen. 

Helsingfors bokmässa

Gick också runt och kollade lite på montrar. Taideyliopisto hade en snygg monter men snyggast av alla tyckte jag ändå aaatt...

Helsingfors bokmässa

...Förlagets monter var! Annars gillar jag verkligen Förlaget. De har verkligen fått liv i förlagverksamheten och gillar att även om de är ett förlag så fokuserar de inte bara på böcker utan gör också andra kultur- och mediagrejer. Heja Förlaget för att de vågar gå utan för boxen. 

Helsingfors bokmässa

Det här var också en fin grej som Kulturkontakt Nord hade. Gillar att Finland fick så många hjärtan ändå! Så kom killen och Agnes och joinade mig på mässan. Vi gick runt och hälsade på folk, jag gjorde klart mina intervjuer och sen tittade lite på mässan. 

Helsingfors bokmässa

Helsingfors bokmässa

Försökte oss också på mat- och vinmässan men där var det smockat och inte så smidigt med barnvagn så vi fick ge upp ganska snabbt. Men hann nappa åt mig en gratis choko och smaka på vegansk glass så ändå bra saldo. 

Helsingfors bokmässa

 Ja och vad kom jag hem med då? Det får ni se imorgon. Kan avslöja att allt kom oavkortat från Förlagets monter, suprise suprise. 

Kommentarer (2)
Helt underbart!
Daniela30.10.16 kl. 11:40
Trevlig mässrapport! :)
tidstjuven30.10.16 kl. 13:05
34640EF4-BEBB-458B-8393-B7AD8D6AD320

  Jenna / 24 / Helsingfors

Jobbar som verksamhetledare på Svensk Ungdom, är mamma till Agnes och bokälskare. Är också hetsig feminist, förälskar mig i främmande städer och gillar att argumentera.

Min blogg är lite som mitt anteckningsbok där jag skriver om min vardag, saker jag läst, inspiration och åsikter. 

Kontakt: 

jenna.vierinen(a)gmail.com / jenna(a)su.fi

 

Follow on Bloglovin

SAM_6011_Fotorddd

bokklubben-rund