i bebbens garderob: mammalådan.

19.01.2016 kl. 08:22

Ni bad ju mig för eevigheter sedan att blogga lite om mammalådan, så här kommer nu äntligen den! Överlag tyckte jag att innehållet var riktigt bra. Lite småtråkiga färger och så men annars fanns det nog mycket som jag gillade. Här kommer mina favoriter! 

Bebbens garderob: Mammalådan

Vinterhalare i ljusblått i storlek 68-74. Jättefin färg och supervarm som säkert kommer vara bra nästa vinter! 

Bebbens garderob: Mammalådan

Bebbens garderob: Mammalådan

Randig body och byxor i rostbrun/mörk orange i storlek 68-74. Känns lite retro och är väldigt fina. Könsneutral vilket är ett extra plus!

Bebbens garderob: Mammalådan

Vit tunn ylleoveral 68-74. Super mjuk och ljuvlig. En av mina absoluta favoriter. Synd bara att den är i ganska stor storlek (vilket ALLA overller var, stort minus) så blir först till nästa vinter. Dock kanske den kan användas lite längre men ändå.

Bebbens garderob: Mammalådan

Bebbens garderob: Mammalådan

Sparkdräkt och body i storlek 50-56. Även om jag inte är så stort fan av ugglorna gillar jag den här. Den gula färgen är riktigt fin och sparkdräkter är ganska gulliga. 

Bebbens garderob: Mammalådan

Sparkdräkt i storlek 62-68. Den här är också jätte fin. Gillar molnen massor! 

Bebbens garderob: Mammalådan

Lätt vadderad overall i grått, storlek 68-74. Den här är också en av mina stora favoriter. Så fin ljusgrå med bara en liten bild. Inte så skrikig och plottrig som en del grejer i mammalådan är. 

Bebbens garderob: Mammalådan

Bebbens garderob: Mammalådan

Stickad mössa och vantar (okej nu är jag inte hundra och det här är vantarna eller strumporna men de ser nu likadana ut). Också väldigt gulliga och neutrala. 

Bebbens garderob: Mammalådan

Sist ut är täcke/sovpåsen som jag tycker jätte mycket om. 2014 års sovpåses mönster var inte riktigt min stil, så glad att den här var lite snyggare. 

Som jag nämde tidigare så är jag gillar jag inte riktigt alla ugglor på kläderna i lådan. Förstår inte alls grejen med dem och är lite besviken att de fanns på så många plagg. Dessutom tycker jag att de kunde satsa på lite mer könsneutrala och mindre "plottriga" plagg. Men visst, jag är jätte tacksam att vi har möjligheten att få den här förmånen, tycker bara att den kunde moderniseras lite om vi säger så! Här kan man se resten av innehållet för den som är intresserad

Vad är era åsikter när det kommer till mammalådans innehåll?

Kommentarer (8)
Jag tycker he e jättesuperbra me mammalådan. Håller med dig om att den kanske sku behövs uppdateras lite men tyckte ändå denna låda va myki bättre än 2014, va så himla nervös då vi fick vår låda för vi va på gränsen att di ännu hade gamla lådan o att di just hade släppt den nya :D Tycker dock att di sku kuna del lite så att he finns hälften av plaggen som e i lite mindre storlekar och andra hälften som e större känns som om allt e superstort och vi ha typ nu som först börja använd bodyna, tröjjorna o byxorna åt Noah o han e ju ändå nu 6 månader. Men den vita overallen o båda halaren, mössa tossor och vantarna e mina favoriter! :) Jag sakna dock en tuttflaska he sku va toppen fö då har man verkligen startkittet. Ha en bra dag! :)
Jessica19.01.16 kl. 12:16
Håller med dig om lådan, tänk vilken lyx att få den sen! Har tittat igenom innehållet och tycker ganska samma som du, kläderna ovan är riktigt fina men det finns också en del plåttrigt och i konstiga färger. Är besviken på att det inte finns ett enda rosa/lila/rött eller ens ett blommigt plagg, blir lite tråkigt då allt är blått, brunt eller grönt. Känns som att de blivit rädda för att ha med traditionellt "flickiga" färger och mönster, sånt har funnits tidigare. Varför är det liksom "pojkfärgerna" som blivit de neutrala medan "flickfärger" är laddade? Har åtminsone själv tänkt köra med vilka färger och mönster som helst oberoende av bebisens kön. :)
Caroline19.01.16 kl. 13:12
Anledningen till att det inte finns mera rosa är ju helt säkert för att det är "värre" om en liten pojke använder rosa än om en flicka använder blått. (Suck) Vi visste ju inte könet då jag var gravid, men köpte ändå kläder i rosa helt enkelt för att jag tycker det är en fin färg och för att jag bra kunde klä min eventuella pojke i rosa. Angående babylådan (mammalåda känns lite gammalmodigt? det ör ju babyn som ska ha kläderna, hehe) så hade vi mest användning för de vita bodyna i början. Under hösten fick vi användning för den tunna gråa halaren o nu på vintern har vi den blå, och den tunna Janus-halaren innanför. En del kläder kommer jag aldrig att använda helt enkelt för att de inte faller mig i smaken :) men det är så bra att den finns! Sen allt annar som kom med också, termometer, nagelsax osv... Jättebra.
Sophia19.01.16 kl. 15:34
Jag håller med dig om att låda är fin och en fantastisk uppfinning! Själv tycker jag faktiskt att de i år lyckats få den ganska neutral, vilket gör det väldigt intressant då man är med i finska diskussionsforum på t.ex. Facebook där väldigt många är sååå sura på att den är "pojkig" och vägrar beställa den eftersom de aldrig skulle kunna sätta en ljusblå halare på en flicka. Jag som alltid tycker att jag varit ganska konservativ, känner mig plötsligt väldigt modern och förvånad över folks reaktioner. Själv vet vi inte ännu före förlossningen vilken filur som bor i magen så för oss är den verkligen perfekt enligt mig!
Bettina 19.01.16 kl. 15:38
Jag tycker allt med söta djur och molnen på var härliga
Maria19.01.16 kl. 17:18
Hmm, bara halva kommentaren kom fram verkar det som :O Jag ville tillägga att plagget med molnen känns nyskapande och främst i jämförelse med vad jag sett i tidigare mammalådor :)
Maria19.01.16 kl. 17:21
*FRÄSCHT menade jag ju, inte främst... Suck :D
Maria19.01.16 kl. 17:21
Superbra uppfinning! Sku aldri få lika mycke bra saker fö 120€(fast de e väl alla ganska medvetna om :D), tycker absolut int de gör nå att kläderna e stora, t.ex yllehalaren börja jag använda genast på nyfödda, tycker de e mycke lättare att klä på när de e större åså syns ju den endå int när man har den innanför halaren :) börja också använda vinterhalaren när sonen va 1 månad, absolut för stor men jag tycker då int de gör så mycke fast de e fö stort :) å annars me mönster å färger så tycker ja helt ok, int kanske va ja sku köpa själv men de går att använda, e int så kräsen me de heller :D
Sofie19.01.16 kl. 22:10
34640EF4-BEBB-458B-8393-B7AD8D6AD320

  Jenna / 24 / Helsingfors

Jobbar som verksamhetledare på Svensk Ungdom, är mamma till Agnes och bokälskare. Är också hetsig feminist, förälskar mig i främmande städer och gillar att argumentera.

Min blogg är lite som mitt anteckningsbok där jag skriver om min vardag, saker jag läst, inspiration och åsikter. 

Kontakt: 

jenna.vierinen(a)gmail.com / jenna(a)su.fi

 

Follow on Bloglovin

SAM_6011_Fotorddd

bokklubben-rund