äntligen en ledig söndag.

söndag hemma

Som jag längtat efter den här dagen. En söndag ledig utan program. Igår tog min jobbstreak på 13 dagar slut och jag har aldrig någonsin behöv en ledig söndag så mycket som nu. Även om jag älskar jobbet och det har inte varit speciellt tunga dagar (förutom i fredags när vi ordnade sits och jag åkte till jobbet nio och kom hem halv två på natten...) så märkte jag i torsdags att nu börjar jag vara slut i kroppen och huvudet. Men som sagt nu är det över och ett tag tills jag har en såna här dagar igen. 

Det som jag märkt mest under denna jobbstreak är att jag saknat att vara hemma. Bara vara och njuta av vårt hem och att hänga med Agnes och killen. Man hinner liksom inte så mycket sånt i veckorna så det blir till helgerna, och när jag var borta hela förra helgen blev det inte något. Så så skönt att idag åtminstone hunnit med det!

söndag hemma

Så idag denna lediga dag gått åt att försöka få ordning på allt som vi inte hunnit med i veckan. Inte bara att jag jobbat massor, killen har också haft världens jobbigaste virus som gjort honom sängliggande i så gott som hela veckan vilket resluterat i att markservicen har hamnat till största del på mig, och jag har haft varken ork eller tid att sköta det. Så hemmet har då fått lida.

Men nu börjar det vara i ordning och jag har också hunnit med lite söndagsprepp i form av detta ovan. Typ min en av mina bästa avslappningsgrejer. Ansiktsmask och manikyr, så enkelt men ack så effektivt. Känner mig alltid lite piggare och fräschare efteråt. 

söndag hemma

 Imorgon har jag faktiskt bestämt mig för att vara ledig med Agnes. Har ändå massa övertid och tänkte det kunde vara skönt med lite tid med henne. Dessutom bokade vi in playdate med Ida, Ines, Caroline och Edvin som vi inte träffat på evigheter. Det blir en bra start på veckan tror jag! Nu ska vi pysa iväg till butiken och gå ut och få lite frisk luft. Har hört att sånt kan vara bra att få också...

22.10.2017 kl. 15:26

det måste få ett slut.


Texten postade jag på Instagram tidigare idag.

Jag har funderat i flera dagar på #meetoo. Läst vad andra har skrivit om vad de varit med om, tänkt att jag haft tur som inte upplevt något sånt. Så kom jag ihåg. Den här tiden för tre år sen satt jag på bussen påväg till mitt dåvarande jobb. In i bussen kommer en man i över medelåldern och förflyttar sig säte efter säte längre bak för att till slut sätta sig bredvid mig längst bak i bussen. Han sätter sig tätt intill, kanske säger något till mig som jag inte förstår, och så tar har min hand och håller mig i handen. Sitter och håller i handen som om vi skulle vara ett par. Jag sitter förstelnad och släpper inte. Vet inte vad jag ska göra. Efter ett tag stiger jag upp, säger jag ska stiga av och sätter mig sen längst fram i bussen. Han sätter sig bredvid nästa kvinna i bussen.

Det kanske inte låter som något hemskt, men jag började må fruktansvärt. Mådde illa, kände mig smutsig och hade obehag att åka buss i en bra stund efteråt för att jag var rädd att han skulle stiga på igen. Den dagen tvättade jag händerna säkert 100 gånger. Vill få bort alla spår av honom. Det han då gjort var inget övergrepp som kan jämföras med våldtäkt eller liknande, men det var något som kränkte min integritet. Fick mig att känna mig obekväm. Jag kände direkt att jag inte tyckte det här var okej, men ändå vågade jag inte göra något till en början.

Vi måste få slut på att män tror de ha något rätt till kvinnor och deras kroppar. Lära dem stopp min kropp och oavsett om det är fysiskt eller verbalt så är det inte. okej. Också att ni ska ta ansvar för era medmän, säg åt dem när de gör något opassande. Call them out. Att så gott som varje kvinna i min närvaro och flöde varit med om någon form av sexuellt övergrepp och trakasserier är. inte. okej. 

18.10.2017 kl. 15:36

måndagsmöte med åb.

smida planer

smida planer

I måndags efter att ha jobbat hemma några timmar åkte jag in till stan för att träffa upp mina bokklubbisar för möte. Efter jordgubbar, choko och både lite boksnack och annat tackade vi för oss och fortsatte ut för att planera vidare. Roliga saker på gångs!

smida planer

smider planer

Efteråt grävde vi fram våra kalenderar och försökte få fem upptagna personers scheman att gå ihop, inte alltid det lättaste. Det var 14 grader och plötsligt vårvärme, även om kvarteren kring domkyrkan kändes allt annat än vårigt. Så hoppade Malin och jag på spåran in till stan och fick lite att prata ikapp helgens händelser. Kramades hejdå vid kampen och så åkte jag hem till en liten suris som suttit med ytterkläderna på i soffan i femton minuter för att hon vägrade klä av sig, och sen storgrät för ena ankan hade lämnat kvar på dagis. Livets kontraster osv.

17.10.2017 kl. 22:06

vecka fyrtiotvå.

ett och två

Har stationerat mig i soffan här hemma hela förmiddagen. Efter att ha fört Agnes till dagis har jag jobbat hemifrån. Förra veckan jobbade jag sju dagar i streck, och sena kvällar, så det blev inte mycket tid över för annat. Därför jobbar jag hemifrån idag, försöker att få lite lugn och ro och återhämta mig efter en tung vecka. Om någon timme ska jag iväg på möte med ÅB om en rolig grej vi ska göra i höst, men mer om det senare.

tisdag tänkte jag börja dagen med yoga, och så jobba på kansliet som vanligt. Personalmöte, möte inför ett jobbevenemang och så det gamla vanliga kontorsjobbet.

Onsadag har jag jobbevenemang på kvällen så det är en del förebedelse inför det. 

Torsdag ska vi förbereda inför jobbevenemang på fredag, och så har jag skola som måste fixas.

fredag ordnar vi sitz från jobbet så det blir fullt fokus på det hela fredag och en låång arbetsdag.

Och så är det helg och förutom lite jobb på lördag med att städa undan efter stiz så ska jag försöka ta det lelle lugna och försöka vila upp mig. Mycket jobb nu men så blir det ibland. 

16.10.2017 kl. 13:13

insikternas onsdag.

höst

höst

En regnig och höstig park mitt i min bästa stad påväg till seminarium. Känner att jag verkligen lever upp till karaktären "busy working mama runing between meetings", loafers och kostymbyxor skyndades genom stan med yogamatta på ryggen och telefonen i hand för att svara på de sista mailen innan nästa grej. Känns lite som om jag är en parodi ibland pga så inte jag egentligen. Eller? Är det jnu men jag har int "bejakat" mitt nya liv? 

Hur som helst, seminariet idag om psykisk hälsa kändes väldigt aktuellt i och med min tuffa augusti som övergick i en ännu tuffare september. Lite förundrad att jag ändå känner mig relativt okej psykisk efter allt, en kunde kanske tro att de skulle ”dra ner en” ännu mer. Dock insåg jag något under dagen. I någon skede skulle vi känna efter hur det känns i kroppen, hur jag känner mig (kan också varit något jag själv bara tänkt, kommer inte alls ihåg nu hehe) och det som då poppade upp i huvudet var skör. Jag känner mig skör. Även om jag just nu är på den ”bra sidan” så känns det lite som om den minsta lilla saken kan få mig att tippa över. Just som jag har sju dagars vecka på jobbet på gång... Nej men det känns ändå bra att jag nu är medveten om det på ett helt annat sätt än tidigare, för nu kan jag ta det i beaktande as I go forward. 

Nu har jag svamlat färdigt för ikväll. Fick tydligen ut mer av dagens seminarium mer än jag trodde jag skulle få. Har ganska svårt med allt som kallas livscoaching osv, tycker det är lite fånigt kanske (det blir så lätt så himla ”peppig” och smörigt att jag blir lite spyfärdig). Men idag var ändå på en helt rimlig nivå. Bra ordnat ungdomsakademin och co!

11.10.2017 kl. 23:01

if society will not admit of woman's free development, the society must be remodeled.

Workwork

Workwork

Sitter med datorn i fotöljen, med Harry Potter and the deathly hallows i öronen och hade tänkt jag skulle börja researcha inför en grej jag ska göra om några veckor, men istället har jag mest surfat på reor och läst bloggar. Så kan de bli ibland. Har haft en så sjukt intensiv arbetsdag så huvudet är inte liksom med längre. Använde helt klart all min hjärnkapasitet idag.

Började morgonen med att köpa blommor åt en kollega som hjälp mig en massa sen jag började och sen var det möte på möte på möte enda till eftermiddagen. Och trevliga kollegor som gjorde att det blev lite mer babblande och lite mera jobbande, så jag pyste iväg till ett närliggande café och satt där i några timmar för att få det sista viktiga gjort för dagen. 

Imorgon ska jag till kontoret på förmiddagen och sen efter det på ett seminarium om psykisk hälsa som avslutas med avslappningsyoga. Ser mest framemot yoga pga känner mig i så stort behov av det just nu. Vilken tur att jag ska börja gå på yoga på tisdagsmorgnar från och med nästa vecka. Dags att börja ta tag i någon sorts träning efter graviditeten. Kroppen är inte den starkaste just nu. 

10.10.2017 kl. 21:56

livspusslet personifierad.

källa.

Helgen gick förbi i racerfart och jag hann tänka på bloggen ungefär noll sekunder. Dessutom lyckades jag typiskt nog bli om än ännu mera förkyld än tidigare under helgen. Kämpade igenom lördagens förlovningsfest och till sist måste vi ge upp halv tolv för att jag fixade inte det längre. Tråkig när man helst skulle ha fortsatt så länge som möjligt, det är ju inte alltid fick kan gå på fest utan barn, men så blir det ibland. Som tur mår jag lite bättre idag och det funkar ändå helt okej att vara på jobbet. 

Den här veckan är ganska extrem jobbmässigt. Kommer jobba kväll onsdag, torsdag och fredag. Plus både lördag och söndag, så det blir liksom ingen tid över för något annat skoj. Födelsedagsfest ska jag försöka hinna med på lördag, men annars går all liten övertid till att hänga med le kiddo. Har också halkat efter med lite skoluppgifter som jag måste försöka få färdigt nu i början av veckan. Det här är såna veckor som jag känner mig som livspusslet personifierad. Hur gör människor ens? Nå nu ska jag föröska pysa hem så jag hinner hänga med kiddo innan hon ska sova, och sen fortsätta med skolarbeten när hon gått och lagt sig. Fast först köpa en riktigt fin blombukett åt mig själv som pepp för att överleva den här veckan.

Också tips på smarta livspussellösningarna tas emot mer än gärna emot hehe <3

09.10.2017 kl. 13:33

a feeling french kind of thursday.

torsdag

torsdag

torsdag

Hoho vilken torsdag. Började morgonen med att stressa med Agnes till dagis för att inte bli försenad, jobba på bussen/metron/spåran och sen till skolan för föreläsning och jobba på vår grupppitch. Snabb lunch, ett trettio minuters besök till frissan, jobba lite till, uträtta några ärenden och så till kontoret för att jobba. Via butiken hem och här hemma har jag nu gått ann minst lika mycket. Packat, plockat, matat, nattat, duschat, ansiktsmaskat, målat naglarna och jobbat ännu lite till.

Så att, börjar vara lite utmattad nu. Imorgon åker vi till Österbotten över helgen och har tre kalas att gå på, så det blir inte precis lugna puckar där heller. Här är iallafall tre bilder från idag. Bild ett: Grävde fram min basker som jag skaffade i typ högstadiet (?), den funkar perfekt när jag ändå sällan har mycket färg på mig. Bild två: Ett höstigt Helsingfors. Älskar hösten alltså. Och så bild tre: Sprang via & other stories för att fixa nagellack och läppstift till helgen. & other stories har alltid så snygg butik, deras nuvarande går verkligen hem hos denna frankofil.

Nu ska jag titta på lite netflix och betala räkningar i väntan på att nagellacket torkat lite mer och sen rakt i säng! När ska man hinna villa upp sig månne?

05.10.2017 kl. 22:15

perfekt avslut på en födelsedag.

födelsedagsbokklubb

Igår var det obvi min födelsedag, och på dagen hände inte mycket speciellt förutom jobb och barnvaktande men så efter det, då var det dags  för dagens höjdpunkt! Som ni redan vet som lever jag typ för våra bokklubbsträffar, de ger så mycket glädje och energi att det är helt ofattbart. Vilken tur ändå att dessa människor kom in i mitt liv. Nåja, vi träffades hemma hos Malin för att prata om den här boken (spoiler: vi hade typ inte hunnit läsa haha) men de får ni läsa om senare. 

födelsedagsbokklubb

födelsedagsbokklubb

födelsedagsbokklubb

Så det blev inte så mycket boksnack men desto mer annat. Och så sjöng de för mig, hade fixat hop en ljuvlig present med en stor monstrera och en påse med allt som en kan behöva (doftljus, choko, te, sheetmask, bodyscrub, disktrasa och något till som jag nu inte kommer på..). Så gulliga att jag dör. Desstuom var Matilda med för första gången på länge! Hon var faktikst med i bokklubben från början men så åkte hon iväg till Åbo till hösten och kunde inte vara med längre, men nu gästar hon igen. 

födelsedagsbokklubb

Malin har ramat in ett foto på oss från vår photoshoot i början av året. Tänker att vi kommer se tillbaka på det här fotot när vi är typ sjuttio och tänka herregud så unga och snygga vi var. Och hur gullig bebe Agnes var hehe.

Efter några timmar med mys, skvaller och nog också lite litteraturprat så gick jag ut i Helsingforsstormen och åkte hem till oss. Vilket bra avslut på min tjugofjärde födelsedag alltså <3 

03.10.2017 kl. 21:58

feeling twenty-four.

Födelsedag!

födelsedagar gånger två

min födelsedag

It's my birthday! Jag började morgonen med en liten varm kropp som låg med huvudet mot fotänden längs min sida, och med att killen kom in med frukostbricka. Viktigt tradition ändå, även om det kändes lite tufft att vakna halv sju... Min 24 års dag frias med en helt vanlig jobbmåndag, sen ska jag pysa iväg till busis och vakta Agnes kusin någon timme innan jag åker hem till Malin för att träffa bokklubben. Det bästa sättet att fira sin födelsedag måste ju nog ändå vara med bokklubb? Plus att jag hinner hänga med kiddo innan det också <3

Den här veckan jobbar jag för fullt enda fram till torsdag. Då har jag skola och så åker vi upp till Österbotten efter jobbet. Helgen består av 50 årskalas och förlovningskalas gånger två. Söndag tillbaka hem igen. Så inte mycket mera en det. Så istället för att sammanfatta det i en lista snodde jag lite listinspis från Emma istället. Jee, nu är oktober här. Min bästa månad!

Kan-inte-slita-mig-från-TV-serie: Designated survior har äntligen börjat igen så det väntar jag på varje vecka. Sen ser vi på Gåsmamman varje söndag som är sååå spännande. 

Borde: Skriva skolarbete men vet inte alls när jag ska hinna...

Heja: Förlaget som tryckt upp en t-shirt med Tove Janssons satiriska bild från 1938 i och med Nya Tiders deltagande på Göteborgs bokmässa. Här kan man klicka hem en

Pirrig inför: Helgen. Vi ska till Österbotten på först 50 års kalas och sen förlovningskaffe plus fest (barnfri!) på lördagkväll. Ska bli så kul att gå på fest med min kille. 

Blir varm i hjärtat av: Bokklubbis ikväll. Älskar att hänga med mitt lilla litteraturgäng. Vi har alltid så himla mysigt.

Är sugen på: Någon god lunch med vet inte vad? Kommer bara på saker jag inte är sugen på. Hmm, får väl fråga om tips på jobbet. 

Blir ledsen över: att mina ögon aldrig verkar bli bra. Blir helt tokig på hur de rinner hela tiden. Kom igen!

Önskar mig: Inget speciellt just nu. Fick så himla fina födelsedagspresenter igår och i princip allt jag önskat mig. Men visst, en ny parfym och något piffigt läppstift skulle inte sitta fel. 

Lyssnar på: Ljudböcker mest hela tiden. Just nu enbart Harry Potter, men har snart kommit igen om alla böcker så då får jag väl börja på något annat. 

Letar efter: En fotpall till vardagsrummet. Skulle vilja ha typ en rund i grön sammet. Tänker det skulle vara fint med alla våra växter. 

Besatt av: Glitternagellack. Känns så festligt att se ner på sina fingrar och det glittrar. Synd bara att det sliter så på naglarna. 

Måste köpa: Mjölk. Hur ska jag ens komma ihåg det? 

Drömmer om: Årets bokmässa i Helsingfors. Aaah snart är det dags!!

Känslo-stormar om: Livspusslet. Tycker det är jättejobbigt att vara bort på kvällarna/jobba sent för känner att jag borde spendera all möjlig tid med Agnes (och killen) när vi nu jobbar och är i dagis på heltid. Men samtidigt vill jag förstås gå på evenemang och hinna träffa vänner också, men när jag väl gör det får jag dåligt samvete för att jag inte är hemma. Hmm, när vänjer man sig med det här?

Bär helst: Världens bäst byxor från Lindex (klicka här!), silverskor och min teddyjacka. Har en ny skjorta från H&M som jag också gillar jättemycket. Är väldigt nöjd med min jobbgarderob just nu. 

02.10.2017 kl. 11:19

mycket, mycket bra helg.

helg

Helgen rusade förbi och eftersom mina föräldrar varit på besök sen fredagkväll har det varit full rulle. Igår hängde vi på stan, handlade och fixade inför kalaset. Till kvällen lämnade vi Agnes med mormor och morfar och så pep vi iväg på dejt till stan. Middag och drinkar hann vi med, och PRATA. Alltså man hinner verkligen inte prata i vardagen, mest tjafsa om små saker. Härligt var det iallafall att få lite tid för oss själva. 

helg

Idag ställde vi till med kaffekalas så hela morgonen gick till att baka och fixa. Hade ännu inte fått på mig byxor när första gästerna kom.. Som tur var det bara familjen, hehe. Det blev bra till sist ändå, även om tårta just och just hölls upp. Och hur goda är inte fikonen just nu? Skulle kunna äta tusen! 

helg

Vet ni det bästa med att ha kalas på klockan 10 på en söndag? Jo att gästerna åker efter tolv-ett någon gång och så har man resten av dagen tom. Dessutom är hemmet städat och så finns det rester. SÅ skönt. Vi gick ut och lekte på eftermiddagen, surfade, fixade småsaker varit på hälft här hemma och ja, bara va. En perfekt söndag. Ja och så fick jag en himla massa fina presenter, vilket man ju alltid blir glad av! Så himla gulligt av alla <3

Och vet ni något som är ännu bättre? Imorgon är det min födelsedag! 

01.10.2017 kl. 21:04

födelsedagshelg!

ett, två, tre

Det är freedag och vad jag igår döpte till min födelsedagshelg. Sitter på kontoret efter två dagar hemma med le kid, igår var det verkligen en pärs att försöka få något gjort och underhålla på samma gång. Skönt att vara tillbaka på jobbet och kunna jobba i lugn och ro. Nu ska jag snart kila iväg och hämta lurre, och sen jobba effektivt innan det är dags för livet första utveckingssamtal för kiddo. Sjuuuukt spännande. Och sen ska jag hem och baka för födelsedagskalaset på söndag. Och till kvällen kommer mamma och pappa på besök över helgen.

Vi ska hänga på stan på lördag, killen och jag ska på dejt på lördag (eeevigheter sen sist!) och ja, på söndag blir det kalas. Känns som en bra fredag ändå, trots att min ögoninflammation tydligen inte alls var över och ögat rinner som aldrig förr igen... Men skit i det, man kan dricka skumpa ändå!

29.09.2017 kl. 11:05

vabbpremiären.

Vabbdag

Vabbdag

Idag vaknade jag till världens gnälligaste kiddo utan matlust och med snorbubblor kommandes ut genom näsan. Så det var tydligen dags för livets första vabb. Men jobbet går inte att bara stänga av sådär, och jag hade ett möte inbokat, så packade kiddo i vagnen och åkte in till jobbet för att möte och hämta hem datorn. Agnes kikade runt på kontoret, fick sitta med på möte (och härjade förstås runt...) och så hann vi också med lunch innan det var dags att åka hem igen. 

Vabbdag

Vabbdag

Eftermiddagen spenderades till största del med att försöka jobba lite när Agnes gav tillåtelse, bläddra i både vuxenböcker och en hel hög med bilderböcker, äta lurre och gosa med min plutt i soffan. Fördelen med att hon är hängig är att hon blir så gosig och vill ligga nära i soffan, något som inte händer speciellt ofta annars.

Så de var vår första vabbdag. Ganska smärtfri ändå, och skönt att hon är så pass nöjd att jag kunde jobba på samma gång också. 

27.09.2017 kl. 21:09

århundradets bokklubb - blogg edition.

Bilder från Århundradets bokklubb

Ni har väl inte missat att vår eminenta bokklubb har kommit igång nu i höst och vår blogg har också vaknat till liv? Tycker vi har levererat ganska bra innehåll de senaste veckorna om jag får säga det själv. Vi har bland annat bloggat om vad vi läser för tillfället, tipsat om deckare för ovanlighetens skull och sms-recenserat senaste Nu imorron. Det kommer nya grejer hela tiden så glöm inte att kika in där nu som då! 

→ arhundradetsbokklubb.ratata.fi ←

26.09.2017 kl. 21:50

it's my birthday soon.

Om en vecka fyller jag år och som de som hängt med ett tag vet så älskar jag födelsedagar. I år har vi så himla fullt upp så hinner inte riktigt ordna någon födelsedagsfest med mina vänner, men brunch med familjen ska jag hinna få ihop. Och som varje år kommer en önskelista med saker som jag gärna skulle ha, men förstås är saker jag mest drömmer om. 

Klänningen "Gunella" från Marimekko. Jättefin och dyr... En ny Chanel Mademoiselle parfym, min gamla flög i golvet i wc:n och gick i triljoner bitar, har sörjt den sen dess. En ny elvisp för den jag nu har håller just och just ihop. Världens finaste vas "urna" från Marimekko, också jättefin och förstås skitdyr. Den fina tallriken från trogen sitt ursprung och till sist: en vit marshall högtalare. Den är såå fin och skulle passa perfekt här hemma! 

25.09.2017 kl. 16:17
34640EF4-BEBB-458B-8393-B7AD8D6AD320

  Jenna / 24 / Helsingfors

Jobbar som verksamhetledare på Svensk Ungdom, är mamma till Agnes och bokälskare. Är också hetsig feminist, förälskar mig i främmande städer och gillar att argumentera.

Min blogg är lite som mitt anteckningsbok där jag skriver om min vardag, saker jag läst, inspiration och åsikter. 

Kontakt: 

jenna.vierinen(a)gmail.com / jenna(a)su.fi

 

Follow on Bloglovin

SAM_6011_Fotorddd

bokklubben-rund