en midsommarnattsdröm.

midsommar 16

midsommar 15

midsommar 15

midsommar 14

midsommar 13

midsomrar mellan 2016 och 2013.

Glad midsommar! Eller egentligen är det ju först imorgon men för oss börjar nästan alltid midsommar på torsdag. Vi är i Österbotten och den blir en lelle midsommarpaus här medan vi hänger, myser och äter gott. Fira lugnt <3

Publicerad 22.06.2017 kl. 07:08

en ljudbokssommar.

Idag åker jag iväg på en månads lång semester till Österbotten med le kiddo. Efter en vecka kommer killen och då tänker jag att med våra föräldrar runt hörnet hela tiden som gärna hänger med ungen ska jag inta liggande läge och lyssna skiten ur ljudböcker. Sommaren är ju ändå den bästa tiden för ljudböcker. Den här sommaren testar jag på Bookbeat (hittade en månaders gratis på Michaela Fornis blogg, tips!) och här ovan ser ni böcker jag har på min "läslista". 

Alla Harry Potter-böcker finns på engelska och eftersom jag läst dem hur många gånger som helst på svensa tänker jag att det kan vara mysigt att lyssna på dem på engelska. Dessutom behöver en ju inte varit fullt koncetererad, så de är perfekt att ha på i bakgrunde. Alla borde vara feminister har jag ännu inte läst och den går bara på 40 minuter så det är ju perfekt. Den allvarsamma leken känns som den perfekta hänga i trädgården-boken, klassiker fungerar perfekt till sånt. Expeditionen av Bea Uusma har jag läst (och älskat) så efter att Kaneli tipsade om den som ljudbok (älskade också Beas sommarprat) så tänkte jag att jag måste lyssna på den asap. Det här är hjärtat tipsade Sandra Beijer om, tyckte den lät myisg. En man som heter Ove är jag kanske sist i världen med men vill inte se filmen före jag läst boken så det börjar väl bli dags nu. Häxan håller jag på och lyssnar på as we speak. Har alltid gillat Camilla Läckbergs deckare och även om jag på senare tid varit lite less på deckare så funkar ändå den här. Plus att deckare + ljudbok är den bästa kombon. Två systrar har jag varit sugen på sen Saga skrev om den i bokklubbsbloggen. Aktuell och obehaglig på samma gång, men känns ändå på något sätt viktig att läsa. 

Om ni har några ljudböcker som ni tycker är riktigt pärlor får ni gärna tipsa om dem. Vet nu inte hur många böcker jag komma hinna avverka men en kan ju alltid forsätta prenumerera i höst hehe. 

Publicerad 21.06.2017 kl. 07:19

sommarvardagen.

en dag på stranden

en dag på stranden

en dag på stranden

Igår hade vi bokat in stranddate med strandgänget aka Ida & Ines och Caroline & Edvin. På förmiddagen såg det inte speciellt lovande ut, men mot eftermiddagen blev det så varmt och sanden riktigt brände under fötterna. Det ser så idylliskt ut med strandklädd unge och strålande väder men sanningen är inte riktigt det. Det är så. himla. sandigt. Och mycket spring. Och mycket förklarande vad man får och inte får pilla på. Som Ida sa igår: "Man glömmer hur mycket sand det är överallt." (för tillfället har vi bland annat sand i vår säng...).

Idag blev det dock ingen strand. Regnet har droppat största delen av dagen och vi har mest hängt inne. På kvällen åkte vi på ännu en lägenhetsvisning, (försökt) packa för en månad och fixat ordning på hemmet efter dagens härj. Så sjukt hur mycket Agnes och jag lyckas stöka på en dag alltså... Varje dag ser lägenheten ut som ett bombnedslag, så städar vi på kvällen efter att Agnes lagt sig och ungefär vi lunch nästa dag är allt ett bombnedslag igen. Då längtar man verkligen till stranden, även om det är lite sandigt och så. 

Publicerad 20.06.2017 kl. 22:49

midsommarveckan.

ett, två, tre, fyra.

Måndag och midsommarvecka. På onsdag åker vi upp till Österbotten på obestämd tid. Kanske blir det en månad, kanske  bara en vecka tills vi är här hemma igen. Men innan det ska vi hinna med en massa här hemma. Idag passar vi på att carpa det varma vädret med att åka till stranden med strandgänget och sen ska det packas, städas och allt sånt man gör före man åker bort. 

I midsommarveckan som kommer…

…äter jag: Fisk i olika versioner. Midsommar är ändå fiskens högtid och en vill ju passa på när man får riktigt färska. Och någon jordgubbstårta ska jag väl fixa till i år också. 

…ska jag: Eller vi rättare sagt, gå på två lägenhetsvisningar. Det blir våra fjärde och femte på en vecka. Spännande!

…ser jag fram emot: Riktigt traditionell midsommar med stora sällskap. På fredag ska vi först på rödlemonad och grisar till farmor, binda kransar och sen åka ut till mamma och pappas villa med vår lilla familj, min bror och hans flickvän, mamma och pappa, min faster och hennes man, min kusin och hans flickvän och vem vet kanske någon fler dyker upp också. Det brukar lite bli så. På lördag åker vi upp och till killens föräldrars lande med hela kollektivet. Även om de lovar kallt så tänker jag att det kan bli ganska idylliskt ändå. 

…dricker jag: Bubbel och kanske något glas rosé också. Hör ju midsommaren till tycker jag. 

… hoppas jag: Att vädergudarna ändrar åsikt och ger oss värme istället för det de nu lovar. 

… och så planerar jag: Årets midsommarkransar. Om jag kommer får Agnes att ha på någon även i år bli tveksamt, men det roliga är ju ändå att göra dem. Måste ladda upp med massa fina blommor. Dessutom är vi ju ganska många som ska ha en i år! Hoppas bara att det finns några vilda i Österbotten också, midsommarros skulle vara så himla fint. 

Publicerad 19.06.2017 kl. 11:03

sommaren som kommer bli en övergång till något nytt. till någon ny.

Årets första riktiga sommarvecka lider mot sitt slut. För precis så känns det, som om det var den här veckan som det blev sommar. På riktigt. Och vi har verkligen maxat den här veckan. Hängt ute mycket, varit till stranden, gått barnbent och hängt med människor vi gillar. Helgen blev det sommar deluxe och går kanske till mannaminne som en av de härligare stadssommarhelgerna. Jag märker att den har skapat massa nya saker i mig. 

Det händer så mycket i livet just nu. Både stora och små saker som jag känner är lite svårt att greppa känslomässigt. Jag märker att jag har känslorna på ytan och suger likt en svamp in allt. Jag har alltid varit känslosam men det känns annorlunda nu, som om någonting ändrats. Kanske är det livet med Agnes som påverkar mig. Hur jag märker hur hon växer både fysiskt och psykiskt varje dag, och det känns lite som om allt rusar förbi i ultrarapid. Som om jag kommer vakna upp en dag och den här sommaren kom och for utan att jag riktigt var helt medveten om det. Den Agnes som nu är kommer vara borta och jag har inga riktiga klara minnesbilder av vad som hände. 

Kanske det att mitt liv har gått så snabbt framåt, och fortsätter att göra det utan att jag har kontroll. Att så mycket har hänt den senaste två åren som inte jag egentligen inte kunnat kontrollera, och att jag nu först märker det. Jag som alltid gärna har kontroll (även om jag inte lyckas) plötsigt är i ett skede där det mesta bara sker. Och det finns inget jag kunde göra. Livet håller på, eller inte ens håller på utan har, ändrats och jag måste lära mig acceptera att mycket som skett och kommer är ske är utanför min kontroll. Men känslorna har inte hängt med och nu när de börjar komma ikapp är det lite svårt för mig att veta hur jag ska hantera det. 

Någonting är annorlunda nu. Vad det är vet jag inte ännu, och det behöver inte nödvändigtvis ens vara negativt. Något har bara ändrats. Det ligger i mitt undermedvetna och är påväg upp till ytan. Vad det är vet jag inte. Ännu. Men känner på mig att den här sommaren kommer det komma fram. Varför det blev just nu, den här tiden på året, och om det har något med sommaren att göra eller om det bara är en slump vet jag inte. Men tid lär väl visa vad det är. Jag måste bara forsätta ta ut det mesta av sommaren och hoppas det hjälper mig hitta lite frid och förstå mig själv och vad som är på gång. Jag tror att till hösten kommer jag ha börjat skapa mig en ny identitet.

Nu när jag skriver det här slår det mig att kanske det har att göra med att till hösten ska jag verkligen bli en ny version av mig själv som jag aldrig tidigare varit. Jag kommer inte längre vara hemma med Agnes, vi kommer börja ett nytt sorts liv och jag ska börja skapa mig en ny identitet. I över ett år har jag bara varit mamma, för det var jag någon helt annan och i höst ska jag bli någon helt ny. Och den här sommaren är övergången till det. Vad "det" är, ja det vet jag dock inte. Ännu. Plötsigt blev det här någon sorts terapisession för mig själv som ni fick ta del av. Så varsågod, välkomna in i mitt förvirrade huvud. Vad kommer månne den här sommaren leda till? Kanske det är det här som kallas identitetskris?

Publicerad 18.06.2017 kl. 22:37

en lördagslista.

Jag sörjer …
… Tiden då barnet bara satt stilla och inte ska gå åt varje håll hela jäkla tiden. I och för sig är livet så mycket lättare nu när hon går men i några svaga stunder saknar jag en mer stillasittande tid. 

Men är så stolt över …
… att jag städade upp lägenheten efter härj av två ett åringar (bevis på instastories). 

Jag älskar …
… huvudstadsregionen på sommaren. Det är så lummigt, livligt och underbart. Älskar att bo här!

Jag har cravings efter …
… Ingenting. Är så fruktansvärt mätt. Känns som om jag inte gjort något än ätigt idag. Men jordgubbar med grädde skule inte sitta helt fel hehe.  

Jag blir glad av …
… När Agnes leker med sina vänner. Det är så himla gulligt. Som idag när Agnes och Elias satt på varsin sida om höll på. Först skakade den ena på huvudet och skrattade, sen gjorde den andra och så höll de på och kiknade av skratt. 

Jag ska alldeles strax …
… tvätta bort ansiktsmasken som har legat på i typ en timme, och krypa ner i sängen och lyssna lite på ljudbok. 

Jag längtar …
… till sommarkvällar på skären och i yttermark (utan mygg tack!). Och att få ligga och lyssna på ljudbok i solen <3

Jag inspireras av …
… Ebba Kleberg von Sydow och Emilia de Poret. 

Jag skrattar åt …
… Varje gång Agnes dricker vichy. Hon vill ha, får det till munnen, spottar ut och grimaserar och så vill hon ha mera. Så roligt! 

En liten lista som jag kopierade av Emma.

Publicerad 17.06.2017 kl. 23:01

en del av blomstrande.

Blomstrande

Instagrambilder från veckan

Det är fredag och fredagar passar väl bra för roliga nyheter (hade egentligen tänkt blogga om det igår men bloggen fungerade inte då...)?! Igår stod det såhär på Blomstrandes instagram

"Vi har faktiskt mera glada nyheter, @jennavierinen har nämligen även hon anslutit sig till vår Blomstrande team! (pun intended) Jenna, som ni känner igen från Blomstrande bröllop, skriver i alla olika former och ni kommer säkert höra och se mera av henne här i Blomstrandes kanaler i framtiden. Hon är liksom Miilo evenemangsproducent och med dessa två fina typer vågar vi hoppas på att gemenskapen vi försöker bygga med Blomstrande ska nå ut i den verkliga världen en dag. Ingen vet riktigt vad som är på kommande men att vårt team växer med nya tankar och styrkor kan bara båda gott."

För den som inte har koll så kan ni läsa mer om Blomstande här. Den senaste tiden har main focus legat på Blomstande Bröllop, och då har Amanda och Julia skött hela skeppet själva. Nu har Miilo och jag joinat teamet och om några veckor ska vi träffas och planera framtiden. SÅ. HIMLA. ROLIGT. 

Publicerad 16.06.2017 kl. 13:03

rulltårtsbesatt.

Morotsrulltårta

Morotsrulltårta

Morotsrulltårta

Förra veckan testade jag att göra pavlovarulltårta och den blev helt bra, så fick mersmak för at testa på olika rulltårtor. Så i början av veckan testade jag på att göra morotsrulltårta. Blev inte helt perfekt, men ändå helt okej. Utgick från det här receptet förutom att jag lade till kanel, ingefära och kardemumma i. Tror den skulle ha behövt mer morot. Hmm, får väl gör om gör bättre typ.

Om ni har några bra rulltårte recept dela gärna med er. Till näst tror jag att jag ska testa på drömtårta! 

Publicerad 14.06.2017 kl. 22:22

en kväll på stranden.

Solig söndag

I söndags hade vi ännu Sanna här, så hon steg upp med Agnes när hon vaknade och lät oss sova lite längre. När hon skulle åka för att ta tåget till Vasa steg vi upp och jag fick äta min frulle i fred (händer typ aldrig). Och doftade på syrenerna som jag plockat. Mmm, älskar den här tiden på året. 

Solig söndag

Efter Agnes dagsömn tänkte vi gå till stranden, men då började det just typiskt regna, så vi svängde om och tog bilen till Omppun istället. Gick på café, handlade lite och åkte sen hem för att fixa middag. Var påväg till Borgbacken men så började det regna igen så vi skippade, en timme senare var det fint värder igen. Just typiskt. 

Solig söndag

Solig söndag

Så då återvände vi till våra orginalplaner för dagen och gick ner till stranden. Agnes älskade det. En enda stor sandlåda kan vara det bästa som hänt henne. Framförallt att kasta sand på sin moder tyckte hon var extra roligt. Mängden sand i kläderna när vi kom hem kan ni ju bara gissa...

Solig söndag

Testade vattnet också, lite väl kallt kanske men man vänjer väl sig tänker jag. Det var så himla härligt och skönt att när killen sa att vi måste börja gå hem för det var dags för Agnes kvällsgröt försökte jag likt ett barn övertala honom att vi kan nog vara en liten stund till. Men men, det var bara att traska hemåt. 

Solig söndag

Dagen avslutades på bästa sätt till slut, även om jag när jag fixade middag tidigare gråtit lite över att jag var så störd och besviken (på vädret) för att ha sabbat alla mina planer som jag tänkt vi skulle göra. Så kan det gå när man är lite trött och hormonell. Som tur fick jag min mysiga söndagen ändå.

Publicerad 13.06.2017 kl. 06:21

strandhäng, dagisbesök och tumisdag.

ett, två, tre, fyra.

Regniga måndagar är inte en favorit precis, men efter helgens härligheter balanserar det ändå ut sig. En kan ju inte leva livet varje dag liksom. Hoppas bara att det blir evighetslånga dagar med regn nu, för har massa planer som inte går ihop med regn och en vill ju kunna njuta av sommar här också innan vi åker upp till Österbotten för semester. Men vi har som tur ännu två veckor till här så ska försöka maxa. 

Denna veckan som kommer…

…ska jag: Och på besök till Agnes dagis imorgon. Väldigt väldigt spännade. Sen ska vi också hänga på stranden med strandgänget och vädret tillåter, kolla på bilstolar om vi hinner och till helgen ska killen på svensexa så då har vi tumisdag och funderar på brunch, shopping och stranden med Mirjam och Elias. Helt okej vecka med andra ord.

…jobbar jag med: Något som ni ska få veta i veckan. Så peppad på att berätta åt er!

…funderar jag på: Om man måste ha badblöja under uv-dräkten? Och om vattnet är för kallt för en liten ett-åring att plaska i? Hur vet man ens sånt?

…ser jag fram emot: Att får träffa Erik som är i stan i slutet av veckan. Har inte sett honom på evigheter och ska bli så himla roligt att träffas!

…äter jag: Glass! Glassäsongen är här på riktigt nu. 

Publicerad 12.06.2017 kl. 13:22

sommarmode jag är sugen på.

ett, två, tre, fyra, fem, sex, sju, åtta

Nu när temperaturen lutar mer och mer mot tjugo börjar suget efter sommarkläder komma smygande. Min största inspirationskälla för denna säsong är helt klart Hanna Stefansson. Hon har den perfekta kobinationen av flowiga klänningar, minimalistiska outfits och roliga twister. Mina hang up's just nu är korgväskor, scarfar och enkla t-shirts med en twist. Och volanger!

Tänker mig slip ins, en skjortklänning, scarf och korgväska på dagarna och mules, lösa byxor eller en längre kjol, någon rolig övredel och ett läppstift i någon stark färg. Mmmm. Känner mig redan fab! 

Publicerad 11.06.2017 kl. 06:59

ju närmare djungel desto bättre.

Balkongen

Balkongen

Balkongen

Balkongen

Skulle ta någta bilder i början av vecka och stylade om lite på balkongen. Plötsligt blev det kanske mitt favoritrum i lägenheten. Våra tomatplantor håller på och tar över hela balkongen, men inte mig emot, gillar djungelkänslan. Terrariumet är nytt och det hittade jag på Tiger av alla ställen och eucalyptusen likaså. Den fick jag av mamma och konkade ner på tåget haha. Totally worth it though. 

Publicerad 10.06.2017 kl. 06:37

syrendoft, läppstift och simdräkt.

Fredagsförberedelser

Fredagsförberedelser

Fredagsförberedelser

Det är fredag och jag sitter i soffan med ett glas vin och nagellack. Killen undrade varför jag har spa (hade fotbad när han kom hem) när jag ska på spa imorgon. Ja det kan man ju undra sig, men sitta och fila fötter på i poolen känns inte så där jätte fräscht, så det fick bli i förväg. 

Idag har jag packat och fixat inför imorgon. Sanna kom just hit och imorgon vankas möhippa. Temat för möhippan är spa och vi kommer hänga största delen av dagen på spat. Jag har fixat med smågrejs till imorgon, och även om själva dagen inte är någon överaskning för bruden så finns det självklart program hon inte vet om... Men men idag då? Idag har vi hunnit vara in till stan på förmiddagen, hem och hänga en stund och sen på syrenjakt och Omppun på eftermiddagen. Nu har ungen somnat och vi ska njuta av lugnet en stund. Nu kallar vinglaset!

Publicerad 09.06.2017 kl. 20:46

sjung om annas studentdag.

Annas student

Förra helgen var Agnes och jag i Vasa för att göra detta, fira Annas student. Tolv skulle vi infinna oss i Vasa stadshus för att se henne få mössan. Om ni bara visste vilken pärs det var före vi var framme vid stadshuset. Men men, över det nu. Anna fick iallafall sin mössa och jag hurrade över att hon är ett steg närmare att flytta ner hit hehe. 

Annas student

Annas student

Hon verkade ganska nöjd själv också hehe. Vasa levererade strålande solsken och det var ju inte helt fel det heller. 

Annas student

Sen bar det av hem till Moster och Svante för studentfest resten av dagen. Ät mig typ spyfärdig och surplade lite vin medan vi hängde ute och underhöll le unge. Till kvällen var vi tillbaka hemma hos mamma och pappa tröttare än någonsin. 

Annas student

Ja, hipp hurra till min bästa Anna. Bilderna tar slut här, men den andra Anna var på plats under studentfesten och knäppte bilder, så gissar att de dycker upp på någon blogg när dig inom en snar framtid!

Publicerad 08.06.2017 kl. 07:02

när jag får en liten stund av egentid.

Junifavoriter

Junifavoriter

Årets nummer av ELLE fest & bröllop, oversize skjortklänning från Monki, Lumene Gel effect i färgen Rantaniitty och bästa lemonaden. 

Vardagen rullar på och det är redan tisdag och helgen är snart här. När man lever med en ett-åring är inte dagarna speciellt varierande. Frukost - lek - lunch - dagssömn - lek - middag - lek - natt. And so life goes on. Dessutom älskar Agnes att hänga ute nu, så helst vill hon gå ut hela tiden vilket då betyder att vi spenderar en hel del tid i sandlådan. 

Den lilla ensamtiden jag får just nu, den timmen (eller med god tur timmar) hon sover på dagen, går till största del åt att andas. Pausa från allt en stund. Ibland med netflix, ibland med en powernap. Vi har tropisk värme på balkongen just nu och försöker att hänga där så fort jag får möjlighet. Krävs dock tunna kläder (som min nya klänning är perfekt till!), något kallt att dricka (så jag inte får solsting, vilket jag fick idag...) och något att göra obv. Som idag planerar inför något himla roligt som ni ska få höra om helt snart, och sökte efter inspiration det framtida bröllopet. Fast sen vaknade Agnes mitt i sin sömn och vi somnade om tillsammans och sov en timme. Mysigt ändå. 

Publicerad 07.06.2017 kl. 21:38

 Jenna / 23 / Helsingfors

Jobbar som evenemangsproducent, skribent, är mamma till Agnes och bokälskare. Är också hetsig feminist, förälskar mig i främmande städer och gillar att argumentera.

Min blogg är lite som mitt anteckningsbok där jag skriver om min vardag, saker jag läst, inspiration och åsikter. Just nu är jag vårdledig, jobbar som evenemangsansvarig på Ratata, bloggar och skriver nu som då. 

Kontakt: 

jenna.vierinen(a)gmail.com / jenna(a)ratata.fi

 

Follow on Bloglovin

 

 

Visit Jenna Vierinen's profile on Pinterest.

SAM_6011_Fotorddd

bokklubben-rund