när energin inte räcker till allt.

Helgen

Helgen

Det har bara blivit tystare och tystare här. Det är till största delen för att all min energi går just nu åt till annat och lämnar därför varken ork eller lust att öppna bloggen och skriva. Jag älskar att blogga men just nu är det bara så himla många andra saker som tar min energi, vilket gör att jag måste prioritera om lite. Dessutom börjar vi vara inne på de sista veckorna tillsammans  hemma Agnes och jag, så jag vill liksom carpa den sista tiden med henne. 

I september börjar vår nya vardag med allt vad det innebär och då tänker jag börja på en ny kula, med allt. Men fram tills dess tänker jag ta fortsätta den paus som redan pågått här ett tag. Och så tar vi nya tag i september. Njut av de sista veckorna av sommaren, det ska iallafall jag försöka göra <3

Publicerad igår kl. 14:01

ännu en sommarvecka.

ett, två, tre, fyra.

Nu sitter jag framför Suits (har börjat kolla om det från början) och väntar på att killen ska komma hem så vi kan se på GoT. Klockan börjar redan vara lite väl mycket, men orkar inte vänta tills imorgon. Plus risken för spoilers ni vet. Vad händer i veckan då? Jo detta. 

I veckan som kommer…

…ser jag fram emot: Helgen. Längtar enormt till helgerna just nu. 

…kommer jag: Att påriktigt försöka lägga mig tidigare. Mår så skit direkt jag fått för lite sömn. Verkar ju inte gå så bra idag dock, men det är ju faktist GoT-dag. 

…blir jag tokig på: Tvättbergen som bara växer och växer. Tycker jag inte gör något annat än tvättar, men ändå är tvättkorgen konstant full. Hur är det ens möjligt?

…äter jag: cashew- och tranbärsciabatta. Är helt besatt av det och vi har ätit typ tre bröd på fyra dagar. Synd bara att det kostar nästan fyra euro mvh ruinerad. 

…tänker jag nu: Lägga mig riktigt bekvämt i soffan och gotta mig i Suits. Och förbereda mig inför morgondagens arbetsintervju. Så pirrigt!

Publicerad 07.08.2017 kl. 22:18

fortsätter och drömmer om barnrum.

Vi är ju i jakt på efter en lägenhet. Det känns lite som ett evighetsprojekt som aldrig kommer ta slut. Men jag hoppas verkligen att vi snart kommer hitta något som funkar för oss. Idag var vi på veckans andra visning. Den här var en lite bättre kandidat än den tidigare i veckan, och som alltid så började jag redan inreda i huvudet. När vi sen bor här så då vill jag ha det så och så och så.

Just den här som vi såg på idag skulle behöva helt nytt kök (gärna för mig!), men annars var allt i realtivt bra skick. Och då började jag fundera på barnrummet igen. I den här så var båda rummen så pass stora att det skulle göra sig snyggt med något stort. Typ riktigt maffig blommig vägg. 

källa.

Något i stil med det här skulle väl ändå vara helt magiskt? Tycker ni inte? Tror dock inte det här skulle gå helt hem med den andra bestämmande personen i vårt hushåll... Nå, vi hittar väl någon medelväg tillslut. Först och främst måste det ju finnas ett rum och en lägenhet också, hehe. 

Ni glömmer väl inte Aveos kampanj på tapter? Ännu är det några dagar kvar att fynda. Med koden SUMMER2017 får ni alltså -20% på alla tapeter i webbshoppen. Så in och kolla!

I samarbete med Aveo. 

Publicerad 06.08.2017 kl. 21:53

radiointervju, stadsdag och dagisförberedelser.

Onsdag med gänget

Onsdag med gänget

Onsdag med gänget

Onsdag med gänget

Nu sitter jag i soffan nyduschad och njuter av att inte ha behövr natta ungen idag. Igår tog det över en timme och killen var out of the question. Men idag smet jag in i wc just som hon inte märkte och gick i duschen, så det verkade funka och hon var nöjd med alternativ två. 

Började morgon med frukost i soffan (dålig vana som fastnat från semestern) och så blev jag intervjuad för x3m om föräldraledighet. Ni kan lyssna här om ni vill (från cirka 16:45 framåt). Agnes kom också med på ett hörn passande nog. När det var klart packade vi in oss i regnkläder och åkte in till stan för att möta upp Ida, Ines, Caroline och Edvin. Försökte först febrilt hitta ett lunchställe i rödbergen men det verkade omöjligt så gav upp och gick till stocka. Efter en lite stökig lunch hängde vi i butiker en stund innan vi kramades hejdå och åkte åt våra håll. Agnes och jag åkte för att hämta ut hennes dagishalare på posten och den var på i över två timmar när vi väl kom hem. En miniversion av sin Ruben fick hon också idag, som ska få följa med till dagis  senare. 

Det var vår dag i ett nötskal. Kvällen spenderades med att röja upp i lägenheten och facetimea med familjerna. Sjukt hur fort stökigt det blir med en ett åring alltså, eller kanske med en ett åring och jag om vi frågar killen...

Publicerad 02.08.2017 kl. 21:59

augusti, augusti, augusti.

ett, två, tre, fyra

Alltså förra veckan blev lite sekaisin. Var krasslig största delen av veckan och orkarde liksom ingenting, och i det ingick också att öppna datorn. Den här veckan började förstås med migrändag igår, så verkade inte som om den här veckan skulle bli bättre. MEN idag mår jag helt okej. Så hoppas att det svänger nu. Har ett gäng bilder att visa från juli, och förstås massa roligt på gång. 

 I veckan som kommer…

…ser jag fram emot: Att få träffa Caroline och Ida plus kids igen.  Känns som en evighet sen. 

…äter jag: Kräftor! För på fredag är vi bjudna på kräftis till killens bror. YAY. 

…saknar jag: Bokklubben <3 Har inte sett dem på en halv evighet och saknar dem extremt mycket. 

…är jag tacksam över: Att Agnes sover långa dagssömner just nu, så jag får lite egentid på dagarna. 

…tänker jag: Försöka gå och lägga mig tidigare den här veckan. Mår så mycket bättre så fort jag fått ordentligt med sömn. 

Publicerad 01.08.2017 kl. 14:30

att vara hemma igen.

vardagsliv

vardagsliv

Alla sover och jag sitter och netflixar i min ensamhet. Eller i lugnet egentligen. Ganska skönt med lite lugn för tillfället. Agnes är hur nöjd som helst att vara hemma, men nattningarna är en mardröm. Både dagssömn och kvällsnattningen tar lätt över en timme just nu och det är bara jag som får natta. Pappa får inte komma i närheten. Kommer att bli tokig om det här inte tar slut snart...

Skönt är det åtminstone att vara hemma igen. Glömmer hur skönt det är att vara i ens eget hemma, men när man varit borta ett tag är det sån lyx att komma hem. Agnes gillar också hemknutarna, speceillt sandlådan verkar hon ha saknat. Men nu  är det dags för mig att stänga av netflix, imorgon väntar massa skoj (bl.a. Anna är här!!).

Publicerad 26.07.2017 kl. 22:41

tillbaka i stan.

ett, två, tre, fyra

Sista veckan i juli och vi är tillbaka i stan. I drygt fyra veckor har vi varit borta. Känns som en evighet sen vi hängde hemma sist. För tillfället sover Agnes. Hela förmiddagen har vi (mest jag ofc) hållit på och packat upp väskor, sorterat och tvättat. Nu återstår bara att städa lite så är hemmet tipp topp igen. Står inte ut med att det är stökigt atm. Efter att ha levt i en väska i en månad vill man liksom har oooordning. 

 I veckan som kommer…

…ser jag fram emot: Att få vara tillbaka i stan och hitta på alla möjliga roliga saker som man kan göra i en stad. Till helgen tänker jag absolut planera in något roligt program för lilla familjen. Kanske naturhistoriska?

…äter jag: Körsbärstomater från vår egen planta på balkongen. Vi har så många tomater just nu, tror det blir tomat och mozzarellasallad imorgon! 

…saknar jag: Alla som jag inte hann träffa när vi var i Österbotten. Fyra veckor är verkligen ingenting och vi hann träffa långt ifrån alla vi skulle ha velat. 

…är jag tacksam över: Vårt hem. Får sån ångest varje gång jag tänker att vi kommer flytta härifrån i något skede.

…tänker jag: Försöka läsa lite bok. Alltså den här sommaren har jag hittills läst så lite böcker. Måste bättra mig ASAP. 

Publicerad 24.07.2017 kl. 14:04

mönster, dramatik och lekfullt.

I samarbete med Aveo

 

Jag vet inte om det kommit fram så tydligt här under våren och försommaren men vi har ju sprunnigt en del på visningar. Det för att vi söker en lägenhet till hösten/vintern. En helt egen som vi får fixa upp precis hur vi vill. Jag har förstås pinterestat en hel del och funderat på massa inredning och hur jag vill fixa det. Premeture som jag alltid är...

Så gissa om jag blev pepp när Aveo meddelande att de kommer ha tapetkamanj här under sommaren! Jag är nämligen inne på att jag skulle vilja tapetsera hallen OCH Agnes rum. Möjligtvis bara ena, men helst båda hehe. Hur mycket min kille är med på den idén vet jag inte, men vi får hoppas att när det väl är akutellt så är han också på. Så jag valde förstås ut ett gäng tapeter för båda endamålen från Aveos webshop. Kanske någon av dem får flytta hem till oss sen... Mina ledord för vad jag söker är precis som rubriken säger: mönster, dramatik och lekfullt. 

ett, två, tre

Majvillan ConfettiMajvillan Small TownFerm Living Party.

Till barnrummet vill jag gärna ha något grafiskt, enkelt och inte så mycket färg, men jag vill ändå att det händer något. Vita väggar i sig men det blir lite trist i ett barnrum tycker jag. Ett barnrum ska kännas roligt, och det tycker jag att en tapet kan tillföra. Majvillan confetti har jag varit besatt av i typ ett halvår, tycker den är SÅ snygg. Tänker mig den på en vägg och sen resten av väggarna i samma nyans som bakgrunden kan bli snyggt. 

ett, två, tre.

BoråsTapeter Herbarium, Engblad & Co LissabonFalsterbo II Midsummer.

I hallen däremot, där skulle jag vilja ha något riktigt maffigt. Eftersom en hall ofta är ganska liten, tråkig och anspråkslös tänker jag att en härlgt tapet skulle liva upp. Dessutom har man sällan speciellt mycket möbler och grejer i hallen, så en mönstrad tapet skulle liksom få ta all plats. Min absoluta favorit är den mörka med blommor. Den kanske kan bli för mörk i en hall utan fönster, men tänker ändå att den skulle kunna vara SÅ snygg med resten av det ljusa hemmet (som jag då tänker det är). 

Mellan 20.7-15.8 har alltså Aveo -20% på alla tapeter i sin webshop, så perfekt läge om någon är sugen på att fixa om hemma eller är påväg att flytta till något nytt. Jag tänker nu börja planera idéer om tapeter i varje nu lägenhet vi ser på...

Publicerad 20.07.2017 kl. 22:46

sista semesterveckan.

Två bilder från helgen via Instagram

Idag inleds sista veckan av vår semester i Österbotten. Förra helgen hade vi en av få oplanerade helger, och vi hade planer att åka på någon utflykt, hänga i Vasa en dag och kanske gå till stranden. Nå det sket ju sig förstås, Agnes fick 39 graders feber på torsdag och idag är första dagen som hon verkar frisk. Så att, istället har vi haft dåliga nätter och en liten som det varit ganska synd om. Alla vuxna i huset var ganska slut igår kväll. Att ha en liten sjukling kräver verkligen extremt mycket av alla, speciellt när hon varit så himla missnöjd och känslig. Men som tur är det (förhoppningsvis) över nu!

ett, två, tre, fyra.

Den här veckans största fokus är killens brors bröllop så det ska fixas och ställas i ordning en del den här veckan. Och förstås fredag-lördag blir det fullt ös. Idag har vi ännu bara hängt på landet och tagit det lugnt, men redan imorgon börjar härjet. Vi ska lämna Agnes med Farmor och Farfar och så ska vi iväg på ett möte och sen ta en halvdag i Vasa. Onsdag blir det Malax och torsdag likaså. Fredag fix på festplatsen, lördag bröllis och så på söndag åker vi hem till Esbo. Veckan kommer gå så snabbt!  

Publicerad 17.07.2017 kl. 14:01

en lista om tre saker.

Tre

3 saker jag ser fram emot:

Att komma tillbaka till södra Finland och gå längs Helsingfors varma gator

Hösten

Nästa helgs bröllop

3 saker jag gillar

Att pyssla med blommor

Jobba med kreativa och inspirerande människor

När man åker riktigt hårt och det pirrar i magen

3 saker jag inte gillar

När vita medelålders män gnäller över att de inte hörs tillräckligt

Bränd grillmat

myggbett

Tre

3 saker jag vill

Att augusti ska komma och folk ska komma tillbaka från semestern så alla börjar svara på mail igen

Hitta någon fin möbel på loppis

Att det ska vara lite sol den kommande veckan så jag blir lite brunare till bröllise

3 saker jag önskar mig

Ett par svarta birkenstock

Ett jobb till hösten

Och att regeringen ska falla så vi skulle få omval

3 saker jag blir lugn av

Att sitta samlad runt ett soffbord med bokklubben

Läs bok vid havet

Sovmorgon

tre

3 saker jag borde

Börja förbereda för Agnes dagisstart

Lyssna ikapp på sommarprat och poddar

Få någon ordning på hösten projekt och strukturera upp allt lite bättre

3 saker jag kan

Göra fina blombuketter

Jobba under tidspress

Öppna en skumpaflarra felfritt

3 saker jag inte kan

Frosta ur en frys, hatar ljudet.

Räkna ut någon snabbt i huvudet, huvudräkning är inte min grej

Pyssla med grejer som kräver tålamod och nogrannhet

Tre

3 saker jag ofta pratar om

Vad Agnes gjort för roligt 

Saker jag läst om i Finlandssvenska feminister

Böcker jag vill läsa

3 saker jag blir stressad av

När någon försöker skynda på mig när vi ska åka någonstans

Människor som inte respekterar varandra

När jag inte hittar saker som jag vet att någon annan satt bort och de inte erkänner

3 saker jag ska göra i veckan

Ta en dag på stan i Vasa och kanske gå på loppis

Försöka läsa lite bok

Sola bara solen tittar fram tillräckligt

Publicerad 13.07.2017 kl. 07:39

elva dagar kvar.

Tre bilder från den senaste veckan:

✵ Fredag på skären utan kiddo och med härliga kvällsplaner. Dessutom nyklippt (och slingat!) hår. Och ett väldigt lyckat reafynd till klänning. Många bra saker på en gång alltså. 

✵ Barndomsvänner på badring en extremt fin sommardag. I lördags så hade vi besök av mina bästa barndomsvänner ute på skären. Skumpade i vattnet, åt middag på bryggan, badade bastu och snackade skit. Och skrattade så magen värkte. Som alltid med dessa människor. 

✵ Sist en citron- och limecheesecake som jag svängde ihop före middagen i måndags. Bakar alltid så mycket här på somarna, det är så tacksamt när det alltid finns flera som äter här i kollektivet.

Dagarna till hemfärd minskar och jag kan nästan känna sommarstadsdoften i näsan. En månad är precis tillräckligt för mig. Längtan efter asfalt, människorna och storstadslivet blir bara större och större. Redan nu planerar jag för allt som vi ska hitta på när vi väl är tillbaka. Men ännu har vi elva dagar av landsbygd kvar. 

Publicerad 12.07.2017 kl. 14:29

semesterläge.

semesterläge

semesterläge

semesterläge

Från och med intar jag semesterläge. Har en deal med killen att vi ska minska på det onödiga surfet och sånt under vår semester, och därför tänker jag ta lite semester från bloggen också. Kommer självklart uppdatera, men lite mer sporadiskt bara. Instagram kommer jag säkert vara lite mer aktiv på (@jennavierinen), så där kan ni alltid följa med om ni har lust. 

Nu ska jag duscha och sen lägga mig, imorgon vankas en hel helg på tumis utan kiddo!

Publicerad 06.07.2017 kl. 22:28

min kultursommarlista.

16 mars 2015

söndag på stan

Boken och rosens dag

1. Vad läser du på stranden eller i parken?

Läser inte på stranden på grund av fruktansvärt obekvämt. Både att läsa där och att ligga och sola där överlag. Hänger inte i parker heller och läser för den delen pga också obekvämt. Men om jag skulle göra det, skulle jag satsa på ljudbok eftersom det inte är speciellt obekvämt och enkelt. Just nu lyssnar jag på Harry Potter och det är väldigt mysigt. 

2. Blir det något festivalbesök?

Inget inplanerat nej. 

3. Vilken serie maratonar du under regniga dagar?

Just nu ser jag på The Good Fight och älskar det. Annars tycker jag ni kan se Reign. Perfekt drama för regn. 

4. Vems sommarprat lyssnar du på?

Skrev ju ett inlägg om sommarprat jag vill lyssna på, men det som jag kanske är mest sugen på ääääär Linda Boström Knausgård.

5. Ser du fram emot någon film på bio?

Eh har så dålig koll på filmer på bio? Säkert finns det någon jag ser framemot men kan inte leverera något atm. 

6. Vilka band & artister utgör sommarens soundtrack?

Oskar Linnros. 

7. Vilken tidskrift tar du med dig till villan?

Gillar Elle så får väl säga Elle Sverige och Elle Decoration för det är de två jag läser mest. 

8. Ska du besöka någon sommarteater?

Har ingen inplanerad nej. Så dålig på att konsumera kultur den här sommaren? Måste bli bättre på det!

9. Kan du tipsa om något evenemang i din hemort?

Konstens natt. Älskar konstens natt pga det händer så mycket i staden då. 

Lista från Kulturvis

Publicerad 05.07.2017 kl. 00:54

blomstrande i karis, drömmig lunch och kvällsshopping.

planeringsmöte och latelunch

planeringsmöte och latelunch

Imorse steg jag upp okristligt tidigt (okej halv sju, men kändes åtm som okristligt tidigt) för att sätta mig på tåget. Åt lite frukost, läste lite tidning, antecknade lite och lyssnade lite ljudbok. Måte göra lite av allt för en hinner inte med så mycket på den dryga timmen det tar till västnyland. 

planeringsmöte och latelunch

Framme med målet för redan, Miilos hem Sutarkulla. Det var dramatiskt och vackert i deras lilla dal med hudet på kullen. I väntan på att alla ska anlända så tittade vi runt på gården och i huset och fick höra om husets historia. 

planeringsmöte och latelunch

planeringsmöte och latelunch

 Så var vi alla samlade, Miilo, Amanda, Julia och jag. Vi skulle ha planering- och lära kännaförmiddag. Julia skrev ett så bra inlägg om det hela så ni får helt enkelt läsa om allt här

planeringsmöte och latelunch

När jag väl var tillbaka i Helsingfors mötte jag upp Tintin för en sen lunch. Hon föreslog att vi skulle gå till Chapter vid senatstorget. Ett ny öppnat ställe som jag inte hört om men Tintin och hennes kille kan ju det här med trendig mat så vi körde på det. 

planeringsmöte och latelunch

planeringsmöte och latelunch

Vi åt en av de absolut godaste luncher i mitt liv. Någonsin! Vårsoppa med nässelgröt och grönsallad. Alltså soppan som var blomkål och sen massa goda primörer var himmel. Säger bara en sak: GÅ DIT. 

Efter det kramades vi hejdå och jag gick för att möta upp killens mamma och Agnes kusin. Vi gungade lite och gick sen till busis. Efter middag och lite häng gick jag in till stan med killens mamma för att hitta bröllopskläder åt henne. Halv tio kom jag innan för dörren och sen dess har jag legat raklång i soffan och kollat HBO. Borde börja packa för hemfärd i morgon men orkar inte riktigt ännu. 

Publicerad 04.07.2017 kl. 22:19

första veckan i juli.

ett, två, tre, fyra.

Nu sitter jag i soffan och har just tryckt i mig århundradets maffigaste frukostbricka och ser på min nya favoritserie The Good Fight (spin-off på The Good Wife). Var upp till halv tre igår för kunde inte slita mig från serien. Men snart snart ska jag ge mig in till stan, regnet har ju till och med slutat och solen lyser!!

Denna veckan som kommer…

…ska jag: Först hänga här hemma i södra delarna i några dagar, väl tillbaka i Österbotten ska jag kanske till farmor för att fixa håret för första gången på evigheter och så har killen och jag barnvakt hela helgen så vi ska åka ut till skären och hitta på massa skoj utan kiddo!

…äter jag: Har pinnat laxrullar på pinterest och är så sjukt sugen. Vi har ett presentkort till köttdisken som vi tänkte använda i helgen, så funderar på att köra på åtminstone kallrökt lax <3

…ser jag framemot: Att få hänga med mina barndomsvänner i helgen. Har saknat dem sååå. 

…hoppas jag på: Att det blir fint väder i helgen pga skrägård + regn = inte så mysigt.

…planeras det: Framtiden för Blomstrande. Imorgon ska nämligen nya teamet träffas hos Miilo. Så sjukt pepp på detta. 

…tänker jag att: Borde stiga upp från soffan nu men orkar inte riktigt ännu...

Publicerad 03.07.2017 kl. 12:11
Fredag och lördag på stan  Jenna / 23 / Helsingfors

 

Jobbar som evenemangsproducent, skribent, är mamma till Agnes och bokälskare. Är också hetsig feminist, förälskar mig i främmande städer och gillar att argumentera.

Min blogg är lite som mitt anteckningsbok där jag skriver om min vardag, saker jag läst, inspiration och åsikter. Just nu är jag vårdledig, jobbar som evenemangsansvarig på Ratata, bloggar och skriver nu som då. 

Kontakt: 

jenna.vierinen(a)gmail.com / jenna(a)ratata.fi

 

Follow on Bloglovin

 

 

Visit Jenna Vierinen's profile on Pinterest.

SAM_6011_Fotorddd

bokklubben-rund