balkongsäsongen är snart här.

I samarbete med Aveo

Ett, två, tre, fyra, fem

Nu tycker jag det börjar vara dags att dra igång balkongsäsongen. Vi (okej okej killen, bidrog inte med så mycket...) har redan för en månad sen planterat lite, men eftersom det varit så kallt har vi inte satsat detso mer. Och eftersom det nu verkar forsätta vara kalla nätter verkar det som om vi ännu inte heller får börja på. MEN en kan ju planera hur man vill ha det, och det här är jag sugen på i år.

Jag vill ha en mysig balkong med massa kuddar och växter. Det får gärna kännas som en djungel med kuddar typ. Den första bilden är min dröm (minus rotting för det är inte riktigt min grej). Gillar också kombinationen av metaller och minimalistiska detaljer tillsammans med vildvuxna växter och mjuka textilier. Just i år vill jag gärna ha mycket grönt och dusty rosa (precis som i inredningen inne hehe). När man som vi har en ganska liten balkong med begränsat utrymme funkar det därför bra att jobba på höjden och om man har möjlighet också häng upp grejer. Stegar att placera på och höga växter är perfekt just i ett sånt utrymme. 

Porslinvas / Växtlåda med ben / Blomkruka / Liten växtlåda / Avlång kudde / Krukhållare / Kudde

Just nu har Aveo -20% på balkonginredning och det finns så himla mycket fint till balkongen. Just växtlådorna passar perfekt på en lite mindre balkong eftersom man får in dem på lite smalare utrymmen, medan de ändå rymmer växter som piggar upp. Krukan och vasen skulle också göra sig snygga och ge lite färgklickar till balkongen. Här hittar ni alla produkter som erbjudandet gäller. Erbjudandet gäller fram till 31.5.2017.

Publicerad 13.05.2017 kl. 06:29

tre onsdagstips.

 

Det är onsdag och iallafall hos oss är det regnigt, grått och tråkigt. I och för sig ska jag iväg på bokklubb ikväll så det gör åtminstone dagen lite skojsigare. Men för er som inte har något sånt skoj att se framemot så tänkte jag tipsa om några saker som kan pigga upp denna gråa dag! 

Ateljen © Moomin Characters™"presskitfiles/

Bild: © Moomin Characters™"presskitfiles

❀ Vi börjar med anledning av besöket till Tove Janssons ateljé igår. Det är nämligen så att idag lanseras en podcast om Tove Janssons liv, Penseln, pennan och hjärtat, på Arenan. Jag hade lyxen att få lyssna på dem lite i förtid och hörde två av avsnitten igår. GÅ OCH LYSSNA. Den är skitbra. Läser mer om den här.

 

>> I samarbete med Aveo <<

❀Aveo har en kampanj med -20% på alla Ferm Living produkter. Där finns bland annat skitsnygga kuddar, tapeter, lakan och korgar. Kamanjen håller på fram till 31.3 så ännu hinner ni fynda!  

 

Bild: Christiann Koepke

❀ Rädisor har börjat dyka upp i butiken igen och passande nog snubblade jag över det här smarriga receptet på Pinterest. Polkabetor plus rädisor plus ricotta plus toast mmmm. Här är receptet

 

Publicerad 22.03.2017 kl. 10:20

barnrumsinspiration.

I samarbete med Aveo

Nu ska jag presentera en nytt samarbete! Aveo är ett företag från Vasa som är specialiserat på inredningsplanering. Utöver det har de en välfylld webshop med allt från tapeter och kakel till heminredning. 

Jag har ett konstant sug efter att ändra och möblera om här hemma. Just nu är det Agnes rum som mest råkar ut för det. Främst för att det är "lättast" och det finns egentligen inget i hennes rum som behöver ha en viss plats. Dessutom blir hon ju bara större och större och jag vill gärna få rummet lite mer lekvänligt. 

 

Vägglampa // Valkudde // Väggmåttstock // Påslakanset // Matta // Påslakansett // Förvaringslådor // Poster // Papperssäck

Jag är inte någon som gillar färgstark och plastiga saker, men vill ändå att det ska känns som ett barnrum. Grafiskt, pastelligt och naturmaterial är mer min melodi. På Aveos webshop finns massa fint just i min smak. Molnlampan ääälskar jag, och matta lika så. Annars tycker jag också att fina lakan kan göra massor i ett rum, speciellt i ett barnrum där (iallafall) vi inte alltid har någon filt/dagtäcke på. 

I helgen möblerade jag om i hennes rum och hon ska få en del nya grejer till det för att göra det mer till ett barnrum. Papperssäcken har hon redan och mattan är nästa som ska flytta in. Till ett års dagen ska hon också få lite grejer till sitt rum. När det är färdigt (för den här gången...) lovar jag att visa bilder!

Publicerad 14.03.2017 kl. 07:44

 Jenna / 23 / Helsingfors

Jobbar som evenemangsproducent, skribent, är mamma till Agnes och bokälskare. Är också hetsig feminist, förälskar mig i främmande städer och gillar att argumentera.

Min blogg är lite som mitt anteckningsbok där jag skriver om min vardag, saker jag läst, inspiration och åsikter. Just nu är jag vårdledig, jobbar som evenemangsansvarig på Ratata, bloggar och skriver nu som då. 

Kontakt: 

jenna.vierinen(a)gmail.com / jenna(a)ratata.fi

 

Follow on Bloglovin

 

 

Visit Jenna Vierinen's profile on Pinterest.

SAM_6011_Fotorddd

bokklubben-rund