måndagsmöte med åb.

smida planer

smida planer

I måndags efter att ha jobbat hemma några timmar åkte jag in till stan för att träffa upp mina bokklubbisar för möte. Efter jordgubbar, choko och både lite boksnack och annat tackade vi för oss och fortsatte ut för att planera vidare. Roliga saker på gångs!

smida planer

smider planer

Efteråt grävde vi fram våra kalenderar och försökte få fem upptagna personers scheman att gå ihop, inte alltid det lättaste. Det var 14 grader och plötsligt vårvärme, även om kvarteren kring domkyrkan kändes allt annat än vårigt. Så hoppade Malin och jag på spåran in till stan och fick lite att prata ikapp helgens händelser. Kramades hejdå vid kampen och så åkte jag hem till en liten suris som suttit med ytterkläderna på i soffan i femton minuter för att hon vägrade klä av sig, och sen storgrät för ena ankan hade lämnat kvar på dagis. Livets kontraster osv.

Publicerad igår kl. 22:06

vecka fyrtiotvå.

ett och två

Har stationerat mig i soffan här hemma hela förmiddagen. Efter att ha fört Agnes till dagis har jag jobbat hemifrån. Förra veckan jobbade jag sju dagar i streck, och sena kvällar, så det blev inte mycket tid över för annat. Därför jobbar jag hemifrån idag, försöker att få lite lugn och ro och återhämta mig efter en tung vecka. Om någon timme ska jag iväg på möte med ÅB om en rolig grej vi ska göra i höst, men mer om det senare.

tisdag tänkte jag börja dagen med yoga, och så jobba på kansliet som vanligt. Personalmöte, möte inför ett jobbevenemang och så det gamla vanliga kontorsjobbet.

Onsadag har jag jobbevenemang på kvällen så det är en del förebedelse inför det. 

Torsdag ska vi förbereda inför jobbevenemang på fredag, och så har jag skola som måste fixas.

fredag ordnar vi sitz från jobbet så det blir fullt fokus på det hela fredag och en låång arbetsdag.

Och så är det helg och förutom lite jobb på lördag med att städa undan efter stiz så ska jag försöka ta det lelle lugna och försöka vila upp mig. Mycket jobb nu men så blir det ibland. 

Publicerad 16.10.2017 kl. 13:13

insikternas onsdag.

höst

höst

En regnig och höstig park mitt i min bästa stad påväg till seminarium. Känner att jag verkligen lever upp till karaktären "busy working mama runing between meetings", loafers och kostymbyxor skyndades genom stan med yogamatta på ryggen och telefonen i hand för att svara på de sista mailen innan nästa grej. Känns lite som om jag är en parodi ibland pga så inte jag egentligen. Eller? Är det jnu men jag har int "bejakat" mitt nya liv? 

Hur som helst, seminariet idag om psykisk hälsa kändes väldigt aktuellt i och med min tuffa augusti som övergick i en ännu tuffare september. Lite förundrad att jag ändå känner mig relativt okej psykisk efter allt, en kunde kanske tro att de skulle ”dra ner en” ännu mer. Dock insåg jag något under dagen. I någon skede skulle vi känna efter hur det känns i kroppen, hur jag känner mig (kan också varit något jag själv bara tänkt, kommer inte alls ihåg nu hehe) och det som då poppade upp i huvudet var skör. Jag känner mig skör. Även om jag just nu är på den ”bra sidan” så känns det lite som om den minsta lilla saken kan få mig att tippa över. Just som jag har sju dagars vecka på jobbet på gång... Nej men det känns ändå bra att jag nu är medveten om det på ett helt annat sätt än tidigare, för nu kan jag ta det i beaktande as I go forward. 

Nu har jag svamlat färdigt för ikväll. Fick tydligen ut mer av dagens seminarium mer än jag trodde jag skulle få. Har ganska svårt med allt som kallas livscoaching osv, tycker det är lite fånigt kanske (det blir så lätt så himla ”peppig” och smörigt att jag blir lite spyfärdig). Men idag var ändå på en helt rimlig nivå. Bra ordnat ungdomsakademin och co!

Publicerad 11.10.2017 kl. 23:01

if society will not admit of woman's free development, the society must be remodeled.

Workwork

Workwork

Sitter med datorn i fotöljen, med Harry Potter and the deathly hallows i öronen och hade tänkt jag skulle börja researcha inför en grej jag ska göra om några veckor, men istället har jag mest surfat på reor och läst bloggar. Så kan de bli ibland. Har haft en så sjukt intensiv arbetsdag så huvudet är inte liksom med längre. Använde helt klart all min hjärnkapasitet idag.

Började morgonen med att köpa blommor åt en kollega som hjälp mig en massa sen jag började och sen var det möte på möte på möte enda till eftermiddagen. Och trevliga kollegor som gjorde att det blev lite mer babblande och lite mera jobbande, så jag pyste iväg till ett närliggande café och satt där i några timmar för att få det sista viktiga gjort för dagen. 

Imorgon ska jag till kontoret på förmiddagen och sen efter det på ett seminarium om psykisk hälsa som avslutas med avslappningsyoga. Ser mest framemot yoga pga känner mig i så stort behov av det just nu. Vilken tur att jag ska börja gå på yoga på tisdagsmorgnar från och med nästa vecka. Dags att börja ta tag i någon sorts träning efter graviditeten. Kroppen är inte den starkaste just nu. 

Publicerad 10.10.2017 kl. 21:56

livspusslet personifierad.

källa.

Helgen gick förbi i racerfart och jag hann tänka på bloggen ungefär noll sekunder. Dessutom lyckades jag typiskt nog bli om än ännu mera förkyld än tidigare under helgen. Kämpade igenom lördagens förlovningsfest och till sist måste vi ge upp halv tolv för att jag fixade inte det längre. Tråkig när man helst skulle ha fortsatt så länge som möjligt, det är ju inte alltid fick kan gå på fest utan barn, men så blir det ibland. Som tur mår jag lite bättre idag och det funkar ändå helt okej att vara på jobbet. 

Den här veckan är ganska extrem jobbmässigt. Kommer jobba kväll onsdag, torsdag och fredag. Plus både lördag och söndag, så det blir liksom ingen tid över för något annat skoj. Födelsedagsfest ska jag försöka hinna med på lördag, men annars går all liten övertid till att hänga med le kiddo. Har också halkat efter med lite skoluppgifter som jag måste försöka få färdigt nu i början av veckan. Det här är såna veckor som jag känner mig som livspusslet personifierad. Hur gör människor ens? Nå nu ska jag föröska pysa hem så jag hinner hänga med kiddo innan hon ska sova, och sen fortsätta med skolarbeten när hon gått och lagt sig. Fast först köpa en riktigt fin blombukett åt mig själv som pepp för att överleva den här veckan.

Också tips på smarta livspussellösningarna tas emot mer än gärna emot hehe <3

Publicerad 09.10.2017 kl. 13:33

a feeling french kind of thursday.

torsdag

torsdag

torsdag

Hoho vilken torsdag. Började morgonen med att stressa med Agnes till dagis för att inte bli försenad, jobba på bussen/metron/spåran och sen till skolan för föreläsning och jobba på vår grupppitch. Snabb lunch, ett trettio minuters besök till frissan, jobba lite till, uträtta några ärenden och så till kontoret för att jobba. Via butiken hem och här hemma har jag nu gått ann minst lika mycket. Packat, plockat, matat, nattat, duschat, ansiktsmaskat, målat naglarna och jobbat ännu lite till.

Så att, börjar vara lite utmattad nu. Imorgon åker vi till Österbotten över helgen och har tre kalas att gå på, så det blir inte precis lugna puckar där heller. Här är iallafall tre bilder från idag. Bild ett: Grävde fram min basker som jag skaffade i typ högstadiet (?), den funkar perfekt när jag ändå sällan har mycket färg på mig. Bild två: Ett höstigt Helsingfors. Älskar hösten alltså. Och så bild tre: Sprang via & other stories för att fixa nagellack och läppstift till helgen. & other stories har alltid så snygg butik, deras nuvarande går verkligen hem hos denna frankofil.

Nu ska jag titta på lite netflix och betala räkningar i väntan på att nagellacket torkat lite mer och sen rakt i säng! När ska man hinna villa upp sig månne?

Publicerad 05.10.2017 kl. 22:15

perfekt avslut på en födelsedag.

födelsedagsbokklubb

Igår var det obvi min födelsedag, och på dagen hände inte mycket speciellt förutom jobb och barnvaktande men så efter det, då var det dags  för dagens höjdpunkt! Som ni redan vet som lever jag typ för våra bokklubbsträffar, de ger så mycket glädje och energi att det är helt ofattbart. Vilken tur ändå att dessa människor kom in i mitt liv. Nåja, vi träffades hemma hos Malin för att prata om den här boken (spoiler: vi hade typ inte hunnit läsa haha) men de får ni läsa om senare. 

födelsedagsbokklubb

födelsedagsbokklubb

födelsedagsbokklubb

Så det blev inte så mycket boksnack men desto mer annat. Och så sjöng de för mig, hade fixat hop en ljuvlig present med en stor monstrera och en påse med allt som en kan behöva (doftljus, choko, te, sheetmask, bodyscrub, disktrasa och något till som jag nu inte kommer på..). Så gulliga att jag dör. Desstuom var Matilda med för första gången på länge! Hon var faktikst med i bokklubben från början men så åkte hon iväg till Åbo till hösten och kunde inte vara med längre, men nu gästar hon igen. 

födelsedagsbokklubb

Malin har ramat in ett foto på oss från vår photoshoot i början av året. Tänker att vi kommer se tillbaka på det här fotot när vi är typ sjuttio och tänka herregud så unga och snygga vi var. Och hur gullig bebe Agnes var hehe.

Efter några timmar med mys, skvaller och nog också lite litteraturprat så gick jag ut i Helsingforsstormen och åkte hem till oss. Vilket bra avslut på min tjugofjärde födelsedag alltså <3 

Publicerad 03.10.2017 kl. 21:58

feeling twenty-four.

Födelsedag!

födelsedagar gånger två

min födelsedag

It's my birthday! Jag började morgonen med en liten varm kropp som låg med huvudet mot fotänden längs min sida, och med att killen kom in med frukostbricka. Viktigt tradition ändå, även om det kändes lite tufft att vakna halv sju... Min 24 års dag frias med en helt vanlig jobbmåndag, sen ska jag pysa iväg till busis och vakta Agnes kusin någon timme innan jag åker hem till Malin för att träffa bokklubben. Det bästa sättet att fira sin födelsedag måste ju nog ändå vara med bokklubb? Plus att jag hinner hänga med kiddo innan det också <3

Den här veckan jobbar jag för fullt enda fram till torsdag. Då har jag skola och så åker vi upp till Österbotten efter jobbet. Helgen består av 50 årskalas och förlovningskalas gånger två. Söndag tillbaka hem igen. Så inte mycket mera en det. Så istället för att sammanfatta det i en lista snodde jag lite listinspis från Emma istället. Jee, nu är oktober här. Min bästa månad!

Kan-inte-slita-mig-från-TV-serie: Designated survior har äntligen börjat igen så det väntar jag på varje vecka. Sen ser vi på Gåsmamman varje söndag som är sååå spännande. 

Borde: Skriva skolarbete men vet inte alls när jag ska hinna...

Heja: Förlaget som tryckt upp en t-shirt med Tove Janssons satiriska bild från 1938 i och med Nya Tiders deltagande på Göteborgs bokmässa. Här kan man klicka hem en

Pirrig inför: Helgen. Vi ska till Österbotten på först 50 års kalas och sen förlovningskaffe plus fest (barnfri!) på lördagkväll. Ska bli så kul att gå på fest med min kille. 

Blir varm i hjärtat av: Bokklubbis ikväll. Älskar att hänga med mitt lilla litteraturgäng. Vi har alltid så himla mysigt.

Är sugen på: Någon god lunch med vet inte vad? Kommer bara på saker jag inte är sugen på. Hmm, får väl fråga om tips på jobbet. 

Blir ledsen över: att mina ögon aldrig verkar bli bra. Blir helt tokig på hur de rinner hela tiden. Kom igen!

Önskar mig: Inget speciellt just nu. Fick så himla fina födelsedagspresenter igår och i princip allt jag önskat mig. Men visst, en ny parfym och något piffigt läppstift skulle inte sitta fel. 

Lyssnar på: Ljudböcker mest hela tiden. Just nu enbart Harry Potter, men har snart kommit igen om alla böcker så då får jag väl börja på något annat. 

Letar efter: En fotpall till vardagsrummet. Skulle vilja ha typ en rund i grön sammet. Tänker det skulle vara fint med alla våra växter. 

Besatt av: Glitternagellack. Känns så festligt att se ner på sina fingrar och det glittrar. Synd bara att det sliter så på naglarna. 

Måste köpa: Mjölk. Hur ska jag ens komma ihåg det? 

Drömmer om: Årets bokmässa i Helsingfors. Aaah snart är det dags!!

Känslo-stormar om: Livspusslet. Tycker det är jättejobbigt att vara bort på kvällarna/jobba sent för känner att jag borde spendera all möjlig tid med Agnes (och killen) när vi nu jobbar och är i dagis på heltid. Men samtidigt vill jag förstås gå på evenemang och hinna träffa vänner också, men när jag väl gör det får jag dåligt samvete för att jag inte är hemma. Hmm, när vänjer man sig med det här?

Bär helst: Världens bäst byxor från Lindex (klicka här!), silverskor och min teddyjacka. Har en ny skjorta från H&M som jag också gillar jättemycket. Är väldigt nöjd med min jobbgarderob just nu. 

Publicerad 02.10.2017 kl. 11:19

vabbpremiären.

Vabbdag

Vabbdag

Idag vaknade jag till världens gnälligaste kiddo utan matlust och med snorbubblor kommandes ut genom näsan. Så det var tydligen dags för livets första vabb. Men jobbet går inte att bara stänga av sådär, och jag hade ett möte inbokat, så packade kiddo i vagnen och åkte in till jobbet för att möte och hämta hem datorn. Agnes kikade runt på kontoret, fick sitta med på möte (och härjade förstås runt...) och så hann vi också med lunch innan det var dags att åka hem igen. 

Vabbdag

Vabbdag

Eftermiddagen spenderades till största del med att försöka jobba lite när Agnes gav tillåtelse, bläddra i både vuxenböcker och en hel hög med bilderböcker, äta lurre och gosa med min plutt i soffan. Fördelen med att hon är hängig är att hon blir så gosig och vill ligga nära i soffan, något som inte händer speciellt ofta annars.

Så de var vår första vabbdag. Ganska smärtfri ändå, och skönt att hon är så pass nöjd att jag kunde jobba på samma gång också. 

Publicerad 27.09.2017 kl. 21:09

helgen är välkommen.

Fredag ✨

Fredag och så här såg det ut från mitt fönster på jobbet när jag kom dit imorse. Sömnen är inte på min sida just nu och jag borde verkligen bli bättre på att gå och sova i tid för min trötthet plus förklyningen som spökat i veckan gör att jag är helt dödstrött idag. 

Fredag ✨

Vilket tur då att jag hade bokat in lurre med bästa Malin idag. Ett vinglas, vegeburgare och lite angstande över relationer och livet överlag senare så kramade vi hejdå men en liten extra energi att forsätta dagen. Denna människa alltså <3

Fredag ✨

Efter det pep jag iväg till ett café och satt och jobbade några timmar. Hade så sjukt svårt att koncentrera mig, världens sämsta motivation och bara allmänt osugen. Men jag visste att jag fick inte åka hem före jag var färdig så det var bara att få det gjort. 

Fredag ✨

Efter att ha varit och fredagshoppat bok åt kiddot åkte jag och hämtade henne på dagis och så åkte vi till butiken. Ingen hitt med en hungrig 1,5 åring alltså.. Hon skrek så de ekade i Prisma... Men väl hemma med mat i magen var och solstråle igen och då åkte vi och äntligen träffade hennes nya kusin! Agnes var inte helt övertygad att någon kommit och tagit plats som familjens minstig, haha. 

Nu håller vi på med middag och nöt inrefilé väntar att bli stekt i köket. Och vinflaskan lockar. Glad fredag!

Publicerad 22.09.2017 kl. 14:28

från ett regnigt helsingfors.

tisdag hemma

tisdag hemma

tisdag hemma

tisdag hemma

Som jag skrev i måndags fick jag ögoninflammation vilket "spred" sig till resten av mig och gjorde att jag åkte på en riktigt tråkig flunssa. Så tisdagen spenderade jag hemma sjuk och vad gör man då en dag hemma sjuk? Jo detta ↑. Lyssnade på ljudbok, hade manikyr, ansiktsmask (är helt obsessed med sheet masks av alla dess slag) och fixade middag med höstigt fina grönsaker. Och så fixade jag klart lite i Agnes rum! Hur mysigt har hon inte det? Så sjuk avis egentligen, vill helst ha det på vår säng också men. 

Idag sitter jag helt ensam på kontoret och känner egentligen att jag borde ha stannat hemma ännu idag, men ibland så har man helt enkelt inte tid att vara sjuk. Dessutom har jag bokat in lunchdate som jag inte vill ställa in och måste ju också ändå stiga upp och föra Agnes till dagis. Så lika bra att ta sig in till stan då. Nu ska jag börja packa ihop för lunch och sen ta med mig datorn och jobba från soffan hemma resten av dagen så jag inte är så grötig när kvällen kommer för då ska jag nämligen på livets första föräldramöte!!! *insert valfri vettskräm emoji*

Publicerad 20.09.2017 kl. 09:59

måndagsinspiration.

Min måndag har börjat med lönedag (yay!) och öngoninflamation (mindre yay...) men tänker inte låta någon liten sjukdom get me down. Plus att jag har massa roliga paket att hämta ut idag, och nu måste jag kasta allt ögonsmink och köpa nytt, vilket är lite roligare hehe. Så istället för den klassiska veckan som kommer-listan kör vi på lite inspis istället. För idag är det riktigt höst här i Helsingfors och hösten är alltid min mest inspirerande årstid!

Sparat på instagram

Inspirerad av Elsa Billgren tänkte jag vi kunde kika på vad jag sparat på instagram. Ni har väl inte missat att man kan spara ner bilder man gillar i olika mappar (om eller bara till ett flöde) direkt i instagram? Lite som pinterest fast då för instagram. Genialiskt hur som helst, och jag börjar ha en ganska stor samling med bilder. Så här är ett gäng som passar perfekt som höstinspis. 

@myatilio's snygga hem med en letterboard som jag blir så sugen på att skaffa själv. Typ ha i hallen och skriva meddelande till de andra i familjen på? Ser hur killen himlar med ögon och suckar över en sån, haha. Fin iallafall!

@ellesverige's creative director i sitt sygga kök. Hennes hår är to die for. Önskar att ja skulle ha sådär lockigt och eldigt snyggt hår. 

@johannabradford är en realtivt ny favorit för mig. Älskar både hennes blogg och hennes instagram. Det här är från hennes kök. Är det bara jag eller blir ni också så sugna på en nätpåse? 

Fjärde bilden är också från @johannabradford. Hur snygg är inte den broderade tavlan med Håkan Hellström citat på? Okej hela rummet är hur fint som helst. 

Ja, ja sade ju att jag gillar @johannabradford... Jag har ju en en miljon böcker och söker konstant en snyggare bokhylla än den vi har nu (lack från Ikea, urk). Det är gillade jag SÅ mycket. Passar dessutom perfekt när fröken ett åring gillar att möblera om i de nedre hyllorna...

@hannastefansson postade denna bild från hennes kompis Babbas bröllop. Så härlig och precis den känsla jag vill ha på vårt bröllop. Åkte direkt in i min bröllopmapp!

Har tydligen påverkats himla mycket av höstens trender i år, för när ja såg den här bilden hos @emiliadeporet blev jag så sugen på en rutig kavaj. Kanske till och med med ett par matchande byxor? Hmmm. 

@stylistarkivet har det absolut snyggaste blom- och matbilderna. Den här buketten var så sjukt fin och jag tror att nästa helgbukett ska få se ut precis såhär. Dessutom blev jag så sugen på en rund vas. H&M Home hade flera fina. 

Sist ut är en bild av @emmasundh's gulliga ungar. Hon lyckas verkligen alltid med dels att fånga dem på bilder, men också med deras gulliga outfits. Som taget från början av 1900-talet. Hur fint som helst!

Publicerad 18.09.2017 kl. 11:40

veckan i fyra bilder.

Veckan i några bilder

Här kommer fyra bilder från veckan, I tisdags gick vår tjänstemannakonferes av stapeln. Det var jätteroligt att får hänga intensivt med personalen i och med att jag nu ännu inte hunnit jobba så länge, plus att alla var samlade så vi hann träffas både nya och gamla. Och så var vi bland annat och kikade på nya riksdagshuset i all sin prakt. 

Veckan i några bilder

På kvällen hade vi middag på Pastor. Jag älskar Pastors mat och vi blev inte besvikna den här gången heller.  Efterrätten blev en riktigt 10 poängare och jag kan fortfarande drömma o den, mmm!

Veckan i några bilder

På onsdag var en del av TJK-programmet Nationalmuseets uställning "Det offentliga och de dolda Finland". Utställningen var helt sjukt bra, fin och framförallt viktigt. Den tog upp många aspekter i vår 100 åriga historia ur ett väldigt bra perspektiv. Ett väldigt vågat ställningstagande av museet också. Gå och se den!

Veckan i några bilder

Idag är det fredag och jag började morgonen med mitt sista evenemang för Ratata. Vi hade en mysig frukost på Fleuriste där Kugge pratade om sin debut "Vad heter ångest på spanska?". Efter det traskade jag efter fredagsbuketten och vidare till jobbet. Nu ska jag snart packa ihop, kila efter en vinflaska och sen åka hem till lilla familjen. Glad fredag från ett väldigt höstigt Helsingfors <3

Publicerad 15.09.2017 kl. 14:06

tre favoriter.

Tre höstfavoriter

Tre höstfavoriter

Tre favoriter som piggar upp just nu: Marimekkos Finland 100 Veljekset kudde som fått flytta in i Agnes rum (hon har fått ny säng för stora kids!), ljuvlig doft från & other stories som jag äälskar och till sist senaste numret av Mama med en ljuvlig intervju med Brita Sackari

Sitter nerbäddad i soffan med min mysigaste stickade tröja (har två stycken, en i röd och en i vit, för att den är så skön hehe) och jobbar. Och med te och ljudbok i örorna. Är det bara jag eller kan någon annan också fokusera bättre om man lyssnar på något? Funkar jättebra för mig iallafall. Just nu lyssnar jag på nya milleniumboken.

Tisdag-onsdag hade vi tjänstemannakonferens på jobbet med två lite längre dagar så för att inte redan nu börja ta ut mig på jobbet för att tänka på annat passar jag på att jobba från soffan idag. Måste bara först plocka undan allt som ligger och stökar för att kunna fokusera helt. Skönt ändå att inte känna att jag behöver anstänga mig utan kan bara släpa mig till soffan och sen ligga här i konstiga ställningar så länge jag vill (orkar). 

Publicerad 14.09.2017 kl. 09:01

tomt.

IMG_7874

Snart är en av de jobbigare helgerna i livet förbi. Imorgon är det måndag och då ska jag försöka börja fortsätta framåt. Återkommer när jag orkar. 

Publicerad 10.09.2017 kl. 16:04
34640EF4-BEBB-458B-8393-B7AD8D6AD320

  Jenna / 24 / Helsingfors

Jobbar som verksamhetledare på Svensk Ungdom, är mamma till Agnes och bokälskare. Är också hetsig feminist, förälskar mig i främmande städer och gillar att argumentera.

Min blogg är lite som mitt anteckningsbok där jag skriver om min vardag, saker jag läst, inspiration och åsikter. 

Kontakt: 

jenna.vierinen(a)gmail.com / jenna(a)su.fi

 

Follow on Bloglovin

SAM_6011_Fotorddd

bokklubben-rund