vecka maxad med jobb.

ett, två

Har typ århundradets fullaste jobbvecka den här veckan. Har ungefär en dag då jag inte jobbar längre och en hel helg av jobb. Så hinner inte tänka mer än det här, så ni får en lista snodd från Flora som sammanfattning av veckan som kommer. 

Veckans skrivande:
Mötesprotokoll och kanske något enstaka blogginlägg om jag hinner. Det är ungefär det enda jag kommer hinna skriva den här veckan. 

Veckans läsning:
Håller på med Den svavelgula himlen som jag gärna skulle hinna läsa lite i här någon dag.

Veckans matlagning:
Något enkelt som går snabbt och inte kräver många ingredienser. Typ soppa kanske?

Veckans planer:
Jobbevenemang måndag-tisdag, eventuellt seminarium onsdag, kvällsmöte torsdag och jobbevenemang fredag-söndag. 

 Veckans resa:
Åker till Vasa på fredag förmiddag för förbundets höstseminarium. Agnes kommer med och ska vara hela helgen hos sin mormor och morfar.

Veckans att göra:
Försöka hinna med de administrativa vid sidan om allt annat, tvätta och packa alla kläder som Agnes och jag behöver i helgen och förstås gosa lite med kiddot. 

Veckans teveserie:
Vår tid är nu och Saknad. 

Veckans ljudbok:
Atm lyssnar jag på Störst av allt av Malin Persson Giolito. Den är hittills jättespännande! 

Veckans musik:
Sabina säger med Moneybrother. SÅ. SJUKT. BRA.

 Veckans tanke att bära med mig:
Andas andas och stressa inte för mycket.

13.11.2017 kl. 13:19

måndagsklubben möts igen.

Bokklubb hos Saga

Igår vankades bokklubb igen och vi träffades hemma hos Saga i århundradets snyggaste lägenhet i Tölö. 

Bokklubb hos Saga

Vi dukade upp med gott ofc och satte oss till bords för att diskutera Kjell Westös Den svavelgula himlen. Även om nu inte alla hade läst den (eh jag) så fick vi igång en riktigt intressant diskussion men iof väldigt många sidetracks men ändå. 

Bokklubb hos Saga

Det är så roligt att umgås med dessa då vi egentligen inte känt varandra så värst länge, och på många sätt har helt olika bakgrund. Så vi hamnar ofta in på långa diskussioner om barndom, tonår och saker vi upplevt. Det känns lite som om jag lär känna dem på ett nytt sätt för varje gång vi umgås. Och även om de inte känt mig mer än några år, så känns det ändå som om de är några av de människor som känner mig allra bäst. 

Bokklubb hos Saga

Efter att ha ätit aldeles för mycket chips och hummus, pratat klart om boken och funderat på *livets stora frågor* så gick vi ut i helsingforskvällen, kramades hejdå och åkte hem. 

07.11.2017 kl. 12:04

vecka 45.

källa.

Måndag igen och den här veckan börjar med kanske århundradets gråaste väder, men vad gör det när det är svenska dagen (skumpa!) och bokklubbsträff ikväll. Piggar upp som tur! Dessutom en vecka med roliga program, och ganska lugn jobbmässigt. Så känner att det här kommer bli en bra vecka. Här kommer veckans program i ett nötskal:

Måndag: Sitter på kontoret som vanligt och ska snart kila iväg på lunch med nya ordförande för min krets (jej!). På kvällen ska jag hem till Saga för bokklubb. Mysig måndag <3

Tisdag: Lugn dag på jobbet med inget speciellt, födelsedagslunch för Saga med Kaneli och inget program på kvällen för en gångsskull! Så sjukt ändå att det händer så pass sällan att jag inte jobbar senare/har program på kvällen att det känns lyxigt att få gå hem från jobbet efter 16 och bara vara hemma. 

Onsdag: Åker jag in till kontoret som vanligt och sen möter jag upp ÅB före lunch för att åka iväg och göra ett gemensamt jätteroligt projekt. Iiiik så peppad. Klockan fyra ska jag iväg på ett seminarium och Women in peacemaking från jobbet. 

Torsdag: Ekar tomt i kalendern. Så sjukt. Ska säkert sitta på kontoret dagen och hänga med kiddo på kvällen. Och städa lite eftersom vi får besök till helgen. 

Fredag: Då har Agnes dagis öppet hus istället för farsdagsfirande så vi ska dit och hälsa på. Ska bli så kul pga älskar Agnes mysiga dagis. Skulle egentligen gärna hälsa på jämt! Sen ska vi ha middag med killens familj som kommer till oss. Ja och så ska jag hinna jobba lite också. 

Lördag och söndag: På lördag står svärmors 60-års firande på schemat. Vi ska ut och äta och sen hänga tillsammans resten av kvällen. På söndag är det farsdag och det ska vi förstås fira lite. 

06.11.2017 kl. 10:57

vecka 44.

ett, två

Måndag och vindarna är iskalla i stan idag. Helgen har varit både skön och omtumlande. Livet så roligt och ångestfyllt på samma gång. Veckan börjar med lugn dag, födelsedagslunch för en kollega och så snart ska jag och hämta en supersnorig kiddo från dagis. Att vi aldrig får vara friska alltså, suck. Hoppas hon hålls relativt frisk ändå, för min workload den här veckan är inte att leka med.

Denna veckan som kommer…

…ska jag: Jobba flera kvällar och försöka att gå och lägga mig tidigare OCH hinna läsa lite böcker pga bästa avslappningen.  

…äter jag: Soppor kanske?

…tänker jag på: Så många saker att min hjärna går på högvarv.

…känns det konstigt att: Livet äntligen börjar rulla lite och det känns som om vi har kommit in i dagis-jobb vardagen. Sen att försöka få in skola och fritid i den ekvationen är dock ännu olöst. 

… ser jag fram emot: En helg utan planer!

…ser jag inte fram emot: Alla sena kvällar på jobbet, blir så himla himla trött av det. Om en ens skulle kunna ta sovmorgon, men Agnes vaknar när hon vaknar oavsett hur mycket jag skulle vilja sova till typ nio. 

…vill jag: Att alla ska få må bra och vara glada. 

…planerar jag: Årets julklappar. VAD ska man ge alla ens?!

30.10.2017 kl. 14:29

när första snön föll.

Första snön

Första snön

Första snön

Fösta snön ska enligt min mening vara en magisk mysig dag, men årets första snö-dag, not so much. Dels har det iallafall huvudstadsregionen varit mest slask, först nu har det börjar likna mest snö. Sen är det så himla sorligt med tragedin i Raseborg. Kan inte ens förstå hur de anhöriga mår. Något som kommer för dem leva kvar varje år första snön faller. Dessutom ska jag tillsammans med min politikerskolagäng till försvarsministeriet idag, inte riktigt den bästa dagen att komma på studiebesök...

Nu ska jag klä på mig lager på lager och ge mig ut i snöovädret. Så fort ag är färdig med dagens jobb ska jag hem och städa för imorgon får vi besök <3 Ser så framemot det! 

26.10.2017 kl. 15:58

tisdag.

ett, två

Igår försökte jag stänga av allt och ta ledig för att pausa och återhämta oss lite. Jag och kiddo var lediga tillsammans, var på lunch och playdate och så ett varv via Ainoa innan vi åkte hem. Skönt med en dag att bara vara. Idag är jag dock tillbaka på jobbet och ska ska få ordning på allt inför veckan. Så pepp på veckan pga massa roligt program, hur kommer det sig att alltid ALLT roligt händer på en och samma gång? Skumt att det alltid blir så. 

Idag sitter jag på kontoret och fixar med det som så fint kallas "löpande ärenden". Efter jobbet kilar jag hem och svänger och sen har vi personalmiddag från jobbet. Vad är nu bättre än att gå ut och äta med detta roliga gäng en sketen tisdag (som det dessutom snöat på!)? 

Imorgon onsdag forsätter jag på samma linje som idag bara med undantaget ingen mysig middag på kvällen. Eller jo i och för sig mysig att hänga med kiddo och kille också förstås. 

På torsdag har jag massa jobba att få undan för klockan fem ska jag möta upp mitt politikerskolagäng och gå på studiebesök med dem. 

Fredag tänkte jag faktiskt kanske vara ledig igen, eller åtminstone jobba en kortare dag. Ska åka och kolla in bokmässan i lugn och ro, och så kommer mina bästa Sara och Macci ner till stan för att hänga med oss. Bästa som finns när ens favoritmänniskor kommer på besök <3.

På lördag ska jag moderera en diskussion på bokmässan (me om det senare i veckan!) och sen fortsätta hänga med våra gäster. 

Och på söndag ska vi bruncha och sen hitta på något mysigt söndagsprogram tillsammans. Åh, har på känn att det kommer bli en bra vecka!

24.10.2017 kl. 10:33

måndagsmöte med åb.

smida planer

smida planer

I måndags efter att ha jobbat hemma några timmar åkte jag in till stan för att träffa upp mina bokklubbisar för möte. Efter jordgubbar, choko och både lite boksnack och annat tackade vi för oss och fortsatte ut för att planera vidare. Roliga saker på gångs!

smida planer

smider planer

Efteråt grävde vi fram våra kalenderar och försökte få fem upptagna personers scheman att gå ihop, inte alltid det lättaste. Det var 14 grader och plötsligt vårvärme, även om kvarteren kring domkyrkan kändes allt annat än vårigt. Så hoppade Malin och jag på spåran in till stan och fick lite att prata ikapp helgens händelser. Kramades hejdå vid kampen och så åkte jag hem till en liten suris som suttit med ytterkläderna på i soffan i femton minuter för att hon vägrade klä av sig, och sen storgrät för ena ankan hade lämnat kvar på dagis. Livets kontraster osv.

17.10.2017 kl. 22:06

vecka fyrtiotvå.

ett och två

Har stationerat mig i soffan här hemma hela förmiddagen. Efter att ha fört Agnes till dagis har jag jobbat hemifrån. Förra veckan jobbade jag sju dagar i streck, och sena kvällar, så det blev inte mycket tid över för annat. Därför jobbar jag hemifrån idag, försöker att få lite lugn och ro och återhämta mig efter en tung vecka. Om någon timme ska jag iväg på möte med ÅB om en rolig grej vi ska göra i höst, men mer om det senare.

tisdag tänkte jag börja dagen med yoga, och så jobba på kansliet som vanligt. Personalmöte, möte inför ett jobbevenemang och så det gamla vanliga kontorsjobbet.

Onsadag har jag jobbevenemang på kvällen så det är en del förebedelse inför det. 

Torsdag ska vi förbereda inför jobbevenemang på fredag, och så har jag skola som måste fixas.

fredag ordnar vi sitz från jobbet så det blir fullt fokus på det hela fredag och en låång arbetsdag.

Och så är det helg och förutom lite jobb på lördag med att städa undan efter stiz så ska jag försöka ta det lelle lugna och försöka vila upp mig. Mycket jobb nu men så blir det ibland. 

16.10.2017 kl. 13:13

insikternas onsdag.

höst

höst

En regnig och höstig park mitt i min bästa stad påväg till seminarium. Känner att jag verkligen lever upp till karaktären "busy working mama runing between meetings", loafers och kostymbyxor skyndades genom stan med yogamatta på ryggen och telefonen i hand för att svara på de sista mailen innan nästa grej. Känns lite som om jag är en parodi ibland pga så inte jag egentligen. Eller? Är det jnu men jag har int "bejakat" mitt nya liv? 

Hur som helst, seminariet idag om psykisk hälsa kändes väldigt aktuellt i och med min tuffa augusti som övergick i en ännu tuffare september. Lite förundrad att jag ändå känner mig relativt okej psykisk efter allt, en kunde kanske tro att de skulle ”dra ner en” ännu mer. Dock insåg jag något under dagen. I någon skede skulle vi känna efter hur det känns i kroppen, hur jag känner mig (kan också varit något jag själv bara tänkt, kommer inte alls ihåg nu hehe) och det som då poppade upp i huvudet var skör. Jag känner mig skör. Även om jag just nu är på den ”bra sidan” så känns det lite som om den minsta lilla saken kan få mig att tippa över. Just som jag har sju dagars vecka på jobbet på gång... Nej men det känns ändå bra att jag nu är medveten om det på ett helt annat sätt än tidigare, för nu kan jag ta det i beaktande as I go forward. 

Nu har jag svamlat färdigt för ikväll. Fick tydligen ut mer av dagens seminarium mer än jag trodde jag skulle få. Har ganska svårt med allt som kallas livscoaching osv, tycker det är lite fånigt kanske (det blir så lätt så himla ”peppig” och smörigt att jag blir lite spyfärdig). Men idag var ändå på en helt rimlig nivå. Bra ordnat ungdomsakademin och co!

11.10.2017 kl. 23:01

if society will not admit of woman's free development, the society must be remodeled.

Workwork

Workwork

Sitter med datorn i fotöljen, med Harry Potter and the deathly hallows i öronen och hade tänkt jag skulle börja researcha inför en grej jag ska göra om några veckor, men istället har jag mest surfat på reor och läst bloggar. Så kan de bli ibland. Har haft en så sjukt intensiv arbetsdag så huvudet är inte liksom med längre. Använde helt klart all min hjärnkapasitet idag.

Började morgonen med att köpa blommor åt en kollega som hjälp mig en massa sen jag började och sen var det möte på möte på möte enda till eftermiddagen. Och trevliga kollegor som gjorde att det blev lite mer babblande och lite mera jobbande, så jag pyste iväg till ett närliggande café och satt där i några timmar för att få det sista viktiga gjort för dagen. 

Imorgon ska jag till kontoret på förmiddagen och sen efter det på ett seminarium om psykisk hälsa som avslutas med avslappningsyoga. Ser mest framemot yoga pga känner mig i så stort behov av det just nu. Vilken tur att jag ska börja gå på yoga på tisdagsmorgnar från och med nästa vecka. Dags att börja ta tag i någon sorts träning efter graviditeten. Kroppen är inte den starkaste just nu. 

10.10.2017 kl. 21:56

livspusslet personifierad.

källa.

Helgen gick förbi i racerfart och jag hann tänka på bloggen ungefär noll sekunder. Dessutom lyckades jag typiskt nog bli om än ännu mera förkyld än tidigare under helgen. Kämpade igenom lördagens förlovningsfest och till sist måste vi ge upp halv tolv för att jag fixade inte det längre. Tråkig när man helst skulle ha fortsatt så länge som möjligt, det är ju inte alltid fick kan gå på fest utan barn, men så blir det ibland. Som tur mår jag lite bättre idag och det funkar ändå helt okej att vara på jobbet. 

Den här veckan är ganska extrem jobbmässigt. Kommer jobba kväll onsdag, torsdag och fredag. Plus både lördag och söndag, så det blir liksom ingen tid över för något annat skoj. Födelsedagsfest ska jag försöka hinna med på lördag, men annars går all liten övertid till att hänga med le kiddo. Har också halkat efter med lite skoluppgifter som jag måste försöka få färdigt nu i början av veckan. Det här är såna veckor som jag känner mig som livspusslet personifierad. Hur gör människor ens? Nå nu ska jag föröska pysa hem så jag hinner hänga med kiddo innan hon ska sova, och sen fortsätta med skolarbeten när hon gått och lagt sig. Fast först köpa en riktigt fin blombukett åt mig själv som pepp för att överleva den här veckan.

Också tips på smarta livspussellösningarna tas emot mer än gärna emot hehe <3

09.10.2017 kl. 13:33

a feeling french kind of thursday.

torsdag

torsdag

torsdag

Hoho vilken torsdag. Började morgonen med att stressa med Agnes till dagis för att inte bli försenad, jobba på bussen/metron/spåran och sen till skolan för föreläsning och jobba på vår grupppitch. Snabb lunch, ett trettio minuters besök till frissan, jobba lite till, uträtta några ärenden och så till kontoret för att jobba. Via butiken hem och här hemma har jag nu gått ann minst lika mycket. Packat, plockat, matat, nattat, duschat, ansiktsmaskat, målat naglarna och jobbat ännu lite till.

Så att, börjar vara lite utmattad nu. Imorgon åker vi till Österbotten över helgen och har tre kalas att gå på, så det blir inte precis lugna puckar där heller. Här är iallafall tre bilder från idag. Bild ett: Grävde fram min basker som jag skaffade i typ högstadiet (?), den funkar perfekt när jag ändå sällan har mycket färg på mig. Bild två: Ett höstigt Helsingfors. Älskar hösten alltså. Och så bild tre: Sprang via & other stories för att fixa nagellack och läppstift till helgen. & other stories har alltid så snygg butik, deras nuvarande går verkligen hem hos denna frankofil.

Nu ska jag titta på lite netflix och betala räkningar i väntan på att nagellacket torkat lite mer och sen rakt i säng! När ska man hinna villa upp sig månne?

05.10.2017 kl. 22:15

perfekt avslut på en födelsedag.

födelsedagsbokklubb

Igår var det obvi min födelsedag, och på dagen hände inte mycket speciellt förutom jobb och barnvaktande men så efter det, då var det dags  för dagens höjdpunkt! Som ni redan vet som lever jag typ för våra bokklubbsträffar, de ger så mycket glädje och energi att det är helt ofattbart. Vilken tur ändå att dessa människor kom in i mitt liv. Nåja, vi träffades hemma hos Malin för att prata om den här boken (spoiler: vi hade typ inte hunnit läsa haha) men de får ni läsa om senare. 

födelsedagsbokklubb

födelsedagsbokklubb

födelsedagsbokklubb

Så det blev inte så mycket boksnack men desto mer annat. Och så sjöng de för mig, hade fixat hop en ljuvlig present med en stor monstrera och en påse med allt som en kan behöva (doftljus, choko, te, sheetmask, bodyscrub, disktrasa och något till som jag nu inte kommer på..). Så gulliga att jag dör. Desstuom var Matilda med för första gången på länge! Hon var faktikst med i bokklubben från början men så åkte hon iväg till Åbo till hösten och kunde inte vara med längre, men nu gästar hon igen. 

födelsedagsbokklubb

Malin har ramat in ett foto på oss från vår photoshoot i början av året. Tänker att vi kommer se tillbaka på det här fotot när vi är typ sjuttio och tänka herregud så unga och snygga vi var. Och hur gullig bebe Agnes var hehe.

Efter några timmar med mys, skvaller och nog också lite litteraturprat så gick jag ut i Helsingforsstormen och åkte hem till oss. Vilket bra avslut på min tjugofjärde födelsedag alltså <3 

03.10.2017 kl. 21:58

feeling twenty-four.

Födelsedag!

födelsedagar gånger två

min födelsedag

It's my birthday! Jag började morgonen med en liten varm kropp som låg med huvudet mot fotänden längs min sida, och med att killen kom in med frukostbricka. Viktigt tradition ändå, även om det kändes lite tufft att vakna halv sju... Min 24 års dag frias med en helt vanlig jobbmåndag, sen ska jag pysa iväg till busis och vakta Agnes kusin någon timme innan jag åker hem till Malin för att träffa bokklubben. Det bästa sättet att fira sin födelsedag måste ju nog ändå vara med bokklubb? Plus att jag hinner hänga med kiddo innan det också <3

Den här veckan jobbar jag för fullt enda fram till torsdag. Då har jag skola och så åker vi upp till Österbotten efter jobbet. Helgen består av 50 årskalas och förlovningskalas gånger två. Söndag tillbaka hem igen. Så inte mycket mera en det. Så istället för att sammanfatta det i en lista snodde jag lite listinspis från Emma istället. Jee, nu är oktober här. Min bästa månad!

Kan-inte-slita-mig-från-TV-serie: Designated survior har äntligen börjat igen så det väntar jag på varje vecka. Sen ser vi på Gåsmamman varje söndag som är sååå spännande. 

Borde: Skriva skolarbete men vet inte alls när jag ska hinna...

Heja: Förlaget som tryckt upp en t-shirt med Tove Janssons satiriska bild från 1938 i och med Nya Tiders deltagande på Göteborgs bokmässa. Här kan man klicka hem en

Pirrig inför: Helgen. Vi ska till Österbotten på först 50 års kalas och sen förlovningskaffe plus fest (barnfri!) på lördagkväll. Ska bli så kul att gå på fest med min kille. 

Blir varm i hjärtat av: Bokklubbis ikväll. Älskar att hänga med mitt lilla litteraturgäng. Vi har alltid så himla mysigt.

Är sugen på: Någon god lunch med vet inte vad? Kommer bara på saker jag inte är sugen på. Hmm, får väl fråga om tips på jobbet. 

Blir ledsen över: att mina ögon aldrig verkar bli bra. Blir helt tokig på hur de rinner hela tiden. Kom igen!

Önskar mig: Inget speciellt just nu. Fick så himla fina födelsedagspresenter igår och i princip allt jag önskat mig. Men visst, en ny parfym och något piffigt läppstift skulle inte sitta fel. 

Lyssnar på: Ljudböcker mest hela tiden. Just nu enbart Harry Potter, men har snart kommit igen om alla böcker så då får jag väl börja på något annat. 

Letar efter: En fotpall till vardagsrummet. Skulle vilja ha typ en rund i grön sammet. Tänker det skulle vara fint med alla våra växter. 

Besatt av: Glitternagellack. Känns så festligt att se ner på sina fingrar och det glittrar. Synd bara att det sliter så på naglarna. 

Måste köpa: Mjölk. Hur ska jag ens komma ihåg det? 

Drömmer om: Årets bokmässa i Helsingfors. Aaah snart är det dags!!

Känslo-stormar om: Livspusslet. Tycker det är jättejobbigt att vara bort på kvällarna/jobba sent för känner att jag borde spendera all möjlig tid med Agnes (och killen) när vi nu jobbar och är i dagis på heltid. Men samtidigt vill jag förstås gå på evenemang och hinna träffa vänner också, men när jag väl gör det får jag dåligt samvete för att jag inte är hemma. Hmm, när vänjer man sig med det här?

Bär helst: Världens bäst byxor från Lindex (klicka här!), silverskor och min teddyjacka. Har en ny skjorta från H&M som jag också gillar jättemycket. Är väldigt nöjd med min jobbgarderob just nu. 

02.10.2017 kl. 11:19

vabbpremiären.

Vabbdag

Vabbdag

Idag vaknade jag till världens gnälligaste kiddo utan matlust och med snorbubblor kommandes ut genom näsan. Så det var tydligen dags för livets första vabb. Men jobbet går inte att bara stänga av sådär, och jag hade ett möte inbokat, så packade kiddo i vagnen och åkte in till jobbet för att möte och hämta hem datorn. Agnes kikade runt på kontoret, fick sitta med på möte (och härjade förstås runt...) och så hann vi också med lunch innan det var dags att åka hem igen. 

Vabbdag

Vabbdag

Eftermiddagen spenderades till största del med att försöka jobba lite när Agnes gav tillåtelse, bläddra i både vuxenböcker och en hel hög med bilderböcker, äta lurre och gosa med min plutt i soffan. Fördelen med att hon är hängig är att hon blir så gosig och vill ligga nära i soffan, något som inte händer speciellt ofta annars.

Så de var vår första vabbdag. Ganska smärtfri ändå, och skönt att hon är så pass nöjd att jag kunde jobba på samma gång också. 

27.09.2017 kl. 21:09
34640EF4-BEBB-458B-8393-B7AD8D6AD320

  Jenna / 24 / Helsingfors

Jobbar som verksamhetledare på Svensk Ungdom, är mamma till Agnes och bokälskare. Är också hetsig feminist, förälskar mig i främmande städer och gillar att argumentera.

Min blogg är lite som mitt anteckningsbok där jag skriver om min vardag, saker jag läst, inspiration och åsikter. 

Kontakt: 

jenna.vierinen(a)gmail.com / jenna(a)su.fi

 

Follow on Bloglovin

SAM_6011_Fotorddd

bokklubben-rund