hemma hos Märta.

Hemma hos Märta

Hemma hos Märta

Hemma hos Märta

Hemma hos Märta

Hemma hos Märta

Igår träffades bokklubben för att göra något som vi sett såå mycket framemot att göra enda sedan vi fick förfrågan. Vi spenderade några timmar hemma hos Märta för ett projekt för Schilts och Söderströms. Men mer om det senare, här får ni bara en liten tjuvkik hemma hos henne. 

09.11.2017 kl. 22:22

hejdå ratata och författarfrukost med Kugge.

I och med att jag nu börjat jobba heltid, ska försöka hinna studera lite och har ett nytt spännande projekt som jag ännu inte skrivit om (de kommer de kommer!) så måste jag ge upp något annat. Så tråkigt nog så från och med oktober slutar jag som evenemangsansvarig på Ratata. Så himla tråkigt men det börjar nog vara dags. 

Men innan dess ska jag hinna med ett sista evenemang. Och det blir med eminenta Michaela von Kügelgen aka Kugge! Hon har ju nämligen just kommit ut med sin debutroman Vad heter ångest på spanska? så tillsammans med Förlaget en författarfrukost på Flouriste i Helsingfors. Ni kan läsa mer om det här. Kom med på en mysig frukosträff, hälsa på Kugge och säg hej(då) till mig! Det har varit så himla roligt att jobba med Ratata <3

29.08.2017 kl. 21:30

en del av blomstrande.

Blomstrande

Instagrambilder från veckan

Det är fredag och fredagar passar väl bra för roliga nyheter (hade egentligen tänkt blogga om det igår men bloggen fungerade inte då...)?! Igår stod det såhär på Blomstrandes instagram

"Vi har faktiskt mera glada nyheter, @jennavierinen har nämligen även hon anslutit sig till vår Blomstrande team! (pun intended) Jenna, som ni känner igen från Blomstrande bröllop, skriver i alla olika former och ni kommer säkert höra och se mera av henne här i Blomstrandes kanaler i framtiden. Hon är liksom Miilo evenemangsproducent och med dessa två fina typer vågar vi hoppas på att gemenskapen vi försöker bygga med Blomstrande ska nå ut i den verkliga världen en dag. Ingen vet riktigt vad som är på kommande men att vårt team växer med nya tankar och styrkor kan bara båda gott."

För den som inte har koll så kan ni läsa mer om Blomstande här. Den senaste tiden har main focus legat på Blomstande Bröllop, och då har Amanda och Julia skött hela skeppet själva. Nu har Miilo och jag joinat teamet och om några veckor ska vi träffas och planera framtiden. SÅ. HIMLA. ROLIGT. 

16.06.2017 kl. 13:03

författarfrukost med Malin Båtmästar.

För er som missat så ordnar jag en författarfrukost tillsammans med Malin Båtmästar här i Helsingfors nästa lördag (13.5) klockan 11:00 på MAT. Malin har nyss släppt boken Natuligt glutenfritt på Förlaget och kommer att förutom den också prata karriär och en massa annat förstås!

Kom med och ät en mysig frukost, häng med härliga människor och bli peppad för matlagning, vår och bloggande! <3

07.05.2017 kl. 07:55

en fråga om politiken.

Fick en fråga för någon dag sen som jag känner kräver ett eget inlägg. Mest för att det är något som länge tänkt ta upp med det har liksom inte blivit av. 

fullsizeoutput_95f8

Är det ett medvetet val att du lämnat bort politiken i din blogg? Det skulle vara kul att läsa om varför du ville ställa upp och vad du ger politiken. Eller har du skrivit om det redan?

→ Om det har varit medvetet? Nej faktiskt inte. Det har bara blivit så. Hade faktiskt planer på att skriva mer om det nu inför kommunalvalet, men av någon anledning har jag inte kommit till skott. Det har varit mycket annat med en soon to be ettåring, jobb och sånt som jag prioriterat högre. Men det betyder inte att det inte är viktigt för mig. Agnes har bara varit snäppet viktigare.

Jag ställer upp för att jag blev tillfrågad. Det var alltså inte något som jag själv fick för mig, men politik och samhälle har alltid intresserat mig och jag har också varit lite aktiv inom SU (har suttit i LSK's styrelse som är en del av SU). Så det kändes ändå som ett helt naturligt beslut att ställa upp. Kommunalvalet är ett partival och ju mer kandidater ett parti har desto bättre. Så för mig är det ett sätt att stötta mitt parti, det vill säga SFP. När jag ställde upp var det med tanken om att jag troligtvis inte kommer kunna satsa fullt ut på att göra kampanj, utan det är mer ett stöd. 

Men jag tror också att jag skulle kunna passa i politiken. Jag har intresset, jag står för min åsikt men också villig att höra och diskutera andras. Jag har förutsättningarna att göra min röst hörd och är inte rädd för att göra det heller. I dessa tider när högerrösterna är högre än någonsin så anser jag att vi behöver människor i politiken med mera liberala, humana och jämställda åsikter. Någon som prioriterar de grupper som så lätt förbises. Jobbar för studerande, åldringar och fattiga bästa. Jag vill att vi ska bo i ett land som vi är stolta över, en regering står för saker som jag står för. Och tyvärr tycker jag inte det är så för tillfället. 

Hoppas det här svarade på frågan. Valdagen närmar sig med stormsteg och på söndag är sista chansen att rösta. Jag tycker det är så viktigt att alla som kan tar tillfället i akt och röstar. Om ni bor i Esbo och känner att jag skulle passa, skriv då 724 på lappen. Finns det himla massa fina, duktiga och smarta kandidater både i Esbo och i andra kommuner. Här hittar ni SU's kandidater, och här Svenska Kvinnoförbundets.

04.04.2017 kl. 07:05

frukostmöte, eftermiddagsbesök och vardagslivet.

Onsdagen

Idag har vi pysslat mest med småsaker så därför tänkte jag ni skulle få följa med lite vad vi gjorde igår istället! Det jag kom ihåg att fota vill säga.

Morgonen började alldeles för tidigt, men vad kan man. Jag hade väckning sju och förstås vaknade A lite före sex och somnade om tio före sju... Nå, jag steg upp och fixade mig själv och gjorde frukost åt le bebe och sen vaknade hon passligt tills hon skulle äta. 

Onsdagen

Färdiga att ge oss av. Ruben Räv fick också komma med denna morgon. Han är en stor favorit just nu. Agnes var måttligt road av att bli satt i vagnen som vanligt, men satt ändå snällt där. 

Onsdagen

Det här var vårt mål för dagen. Ny öppnade Torres på femte våningen i Kampen. Ett av mina absoluta favorit cafén, så gillar att de öppnas lite överallt just nu. 

Onsdagen

Dessa två var vårt sällskap denna morgon. Vi hade planeringsmöte inför våren och funderarde på kommande och eventuella evenemang tillsammans. Ja och så hann vi avverka lite allt möjligt annat också som sig bör. 

Onsdagen

Deras frukosttallrikar var väldigt väldigt bra för övrigt. Det finns fyra olika alternativ om jag inte kommer ihåg helt fel och alla är lite olika. Jag tog la torre (tror jag) och den var riktigt smarrig!

Onsdagen

Sen bar det av hemmåt för att fixa lunch åt lilla fröken och städa. Vi skulle få besök någon timme senare och eftersom hemmet var ett smärre bombnedslag behövdes det göras en del...

Onsdagen

Snittade om mina blommor och lade ut dem i tre vasar istället för en. Eller blommor och blommor. Kvistar är det ju igentligen. Ger hur som helst himla mycket vårfeelis. 

Onsdagen

Agnes var snäll nog åt låta mig fixa på ifred medan hon pysslade för sig själv. Slita ut alla leksaker som jag två minuter tidigare packat ihop och så vidare. Så som småbarn gör. På eftermiddagen kom Tintin och Jonathan på besök. Vi fikade, pratade ikapp och gick ut på gården och så att Agnes skulle få gunga lite. 

Onsdagen

De kom med ljuvliga vårblommor som fick flytta ihop med kvistarna i en annan vas. De tre blev inte så långvariga men buketten funkade bättre såhär. Om jag någongång vill byta karriär så tänker jag absolut bli florist. 

Onsdagen

Det blev middagsdags och jag åt gårdagens rester, det vill säga Jordärtskockssoppa med en klick crème fraîche, chiliflakes och cayennepeppar, framför datorn. Skrev lite mail och sånt. Så kom killen hem och då gjorde vi sånt som vi gör på kvällarna. Jag brukar vara på datorn, vi ser på tv, leker med Agnes och ja, pyssla på med vårt. 

Nu ska jag forsätta fixa med inbjudningskorten med ena ögat och se på Sherlock Holmes med killen med det andra. Imorgon är det fredag, wiho!

16.02.2017 kl. 20:56

vändagstävling!

SAM_1156

SAM_1158

Alla hjärtans dag till ära tänkte jag lotta ut en av våra goodiebags från Sandra Beijer-evenemanget. I den ligger det grejer från Förlaget, Marimekko och Dermosil. 

För att delta lämnar ni en kommentar med ert bästa skrivtips och er email. Drar vinnaren på söndag. Lycka till och glad vändag! <3

14.02.2017 kl. 16:10

ett finfint paket på hallmattan.

SAM_1144

Igår låg ett stort kuvert på hallmattan när vi kom hem. Ivrig som få slät jag upp det och där i låg det här fina lilla paketet. 

SAM_1149

Där i låg detta som jag bloggade om förra veckan. Det färdiga magasinet! Och herregud vilken finig alltså. Julia och Amanda har verkligen lyckats få ihop ett så snygg och kvalitativt produkt.  Ännu har jag bara hunnit kolla lite snabbt i det, ser så framemot att få bädda ner mig och gotta mig i det fina innehållet. 

SAM_1150

SAM_1153

Är verkligen i fint sällskap på medverkasidan. Bland annat min favoritfotograf Johanna, Grön i Åbo-Julia och Ellen har bidragit med innehåll. Säger inte det bara för att jag är med i den (okej kanske lite därför, hehe) utan tycker verkligen att ni ska klicka hem ett exemplar, framförallt om ni går i bröllopstankar. Om inte bara för att den är helt sjukt snygg! 

Här kan man köpa den. Dessutom får man vändagen till ära 30% på digitala versionen! 

14.02.2017 kl. 06:55

blomstrande bröllop.

Jag nämnde ju i förbifarten för ett tag sen att jag gjorde en grej för ett kommande projekt. Och från och med idag är nu projeket klart och lanserat. Projektet är alltså den finlandssvenska magasinet Blomstrande bröllop.

Blomstrande bröllop är ett finlandssvenskt magasin med fokus på personliga och kreativa bröllop. Magasinet är skapat av Julia Lillqvist och Amanda Helling och fyllt med bröllopsinspiration. 80 sidor fyllt med material gjort av finlandssvenska kreatörer, med mig inräknat. Jag har skrivit en text om begreppet bröllop och om hur det lätt blir ett "projekt" med mer fokus på evenemanget i sig och mindre fokus på anledningen. Ja, ni får väl helt enkelt läsa och se!

Låter det spännande? Då tycker jag ni ska klicka in er här och köpa hem ett exemplar. Om ni vill veta mer om magasinet kan ni kolla in facebook-sidan eller Blomstrandes instagram

09.02.2017 kl. 08:36

när sandra beijer kom till stan.

En dag med Sandra Beijer

Första februari började väldigt bra. Jag hade nytt läppstift (viktigt ju!), Agnes gav mig sovmorgon och jag var pepp på dagens program när jag åkte iväg hemifrån. Började med att åka till kvällens location för att lämna av grejer. 

En dag med Sandra Beijer

Efter att ha gått runt i Stockmann och köpt lite nödvändigheter mötte jag upp dagens gäst för att äta en sen lunch. Vi gick till The Cock och jag åt en helt sjuuukt god feta/kål/blodgrape sallad.

En dag med Sandra Beijer

Denna babe hade flygit över potten för dagen. Ganska lyxigt sällskap ändå. Jag hade historielektion i Helsingfors och Finland och så pratade vi lite blogg och sånt. Och skillnader mellan Sverige och Finland.

En dag med Sandra Beijer

Efter att vi var mätta i magen gick vi runt lite på stan. Jag visade det lilla vi hann av mina favoritdelar av Helsingfors. Bland annat gick vi in till Roobertin Herkku och plockade på oss massa gott godis. 

En dag med Sandra Beijer

Min påse innehöll detta. Mina favoriter. Blev också en ganska fin färgpalett tycker jag. 

En dag med Sandra Beijer

Tillbaka på Amos Anderssons museums vindsvåning ställde vi i ordning. Plockade ihop goodiebags och la fram Sandra bok som fanns till salu. 

En dag med Sandra Beijer

Förlaget, Marimekko och Dermoshop hade sponsrat till vår finfina goodiebag. Plus att Froosh kom dit och delade ut smoothies. Om ni är sugna på goodiebagen så lämnade det en över som jag kommer lotta ut här i slutet av veckan. Håll utkik!

En dag med Sandra Beijer

Sandra föreläste om sin karriär från copywriter till bloggare och vidare till författare. Pratade om att skriva, hur hon gjort och vad som funkat före henne. Sjukt intressant och gav en sån pepp på både att blogga och att skriva!

En dag med Sandra Beijer

Ett gäng med ivriga lyssnare.  Här ser ni de 50 människor som var snabba nog att nappa på sig en biljett. De gick snabbt åt, vilket vi tyckte var jätte kul förstås! 

En dag med Sandra Beijer

Sandra avslutade med skrivtips och sen blev det boksignering/kramkalas/selfiedags. När alla gått packade vi ihop, jag följde henne till taxin och sen tog jag bussen hem med famnen full med grejs. Ett väldigt lyckat evenemang i bagaget och helt utslut av alla intryck från dagen. Att få lära känna Sandra var också så himla roligt. Det är så speciellt att umgås med någon vars liv man följt i en många många år. 

Himla najsig dag som sagt. Hoppas ni som kom gillade evenemanget, och tusen tack Sandra för att du ville komma! 

02.02.2017 kl. 08:12

ratata hjärta sandra beijer.

Bild: Rikkard Häggbom.

Nu är äntligen det evenemang som jag och mina kolleger på Ratata/KSF media hållit på och planerat: En föreläsning med Sandra Beijer! Den 1:a februari klockan 17:30 vid Amos Andersons konstmuseum. Alla info hittar ni här. Över hälften av alla biljetter har redan gått åt, så om ni vill komma ska ni vara snabba. 

Ska bli så spännande att få träffa och lyssna på Sandra, och hoppas att ni också tycker det och vill komma. Det är stunder som det här jag älskar mitt jobb, när man får ordna evenemang som detta. Ser såå framemot det! <3

10.01.2017 kl. 08:51

en kväll med julmys och feminism.

Julmys med Peppe

Här kommer nu ett gäng bilder från onsdagens julmys på Schildts & Söderströms tillsammans med Peppe Öhman. Förlaget hade fixat så fint med vin, god mat och lite massa godis förstås. På stolarna hade jag hängt upp vår julklapp (som ni kan vinna här!).

Julmys med Peppe

Det var riktigt roligt att så många ville komma, och att det dessutom var både en del gamla och nya ansikten på plats. Här ser ni bland annat Ida och Kugge

Julmys med Peppe

Alla fick presentera sig, och så berättade Peppe om boken, sin väg till feminisimen, att bo i USA och förstås bloggen. Så intressant att lyssna på och hon är verkligen en superwomen som man ser upp till. Så smart, rolig och genomtrevlig. 

Julmys med Peppe

Efteråt hade vi ett öppet samtal om obvi feminsim. I vardagen, i förhållanden, i samhället och ja, feminism överlag. Det kom fram väldigt bra synpunkter om allt från barn till att inte förminska sig och iallafall jag kom hem med massa tankeställare. Det är så stimulerande att få sitta och diskutera med en grupp fiffiga kvinnor. Man lär sig så mycket! Sen köpte vi böcker, kramades lite och så gick jag hem (okej okej till kampen för att ta bussen men ändå) i mörkret. 

PS. Ursäkta för de urkassa bilderna men jag hade lämnat minneskortet till kameran på soffbordet hemma så fick klara mig med telefonen. 

23.12.2016 kl. 09:15

vinn vår feministiska julklapp!

Julmys med Peppe

Julmys med Peppe

Vilket lyckat julmys det blev. Peppe sa förstås massa fiffigt och hela var verkligen perfekt feministboost på årets mörkaste dag. Ska berätta mer om det imorgon och då kommer också bilder, men först till något riktigt kul!

Nu när det ändå är jul snart och allt så tänkte jag att ni ska få chansen att vinna vår ratatajulklapp! I den finns grejer från Schildts & Söderströms, Marthaförbundet och Svenska Kvinnoförbundet PLUS en finfin bonus: Peppes bok Livet & Patriarkatet! Ganska najsigt eller hur?!

Det enda ni behöver göra är att kommentera här under vad feminism betyder för er. Ni har under julhelgen på er och så den 27:e väljer jag en vinnare (glöm inte att skriva med e-mailen så jag kan kontakta er!).

Lycka till och ha en riktigt fin feministiskt jul! <3

21.12.2016 kl. 22:09

tisdagsfragment.

tisdag 20 december

tisdag 20 december

Två bilder från idag. Morgonen är mest ett töcken av trötthet. Agnes har verkligen en världelös sömnrutin just nu vilket också gör att vi sover aldeles för lite. När klockan började bli lunch åkte jag in till stan för lunchdejt. Träffade Andrea och pratade om våren och sammarbete. Och förstås Skam, poddar och författare.

Efteråt hade jag lite dötid innan nästa grej så då satte jag mig på Andante och drack latte, läste Livet & Patriarkatet och så kikade jag lite i julklappen jag fick av Förlaget (tusen tack, ser så framemot att läsa den!). Passade också på att kika lite i butiker (hittade en Elsa Beskow-bok på antikvariat för 6€ i jättebra skick!!) inann jag hämtade det jag skulle och åkte hem igen. 

Nu har jag suttit en stund och fixat med blogginlägg till julhelgen, läst ut Peppes bok och nu återstår bara att börja packa. Inte det roligaste men tänker att gör jag det nu behöver jag inte fundera på det imorgon när jag ändå har massa jobb att tänka på! 

20.12.2016 kl. 19:03

2017 blir ett spännande år.

2016 är snart slut och det är dags att börja fokusera på nästa år. Planen har tidigare varit att Agnes ska få börja dagis i januari och jag skulle fortsätta i skolan. Men nu blir det inte riktigt så. Främst för att jag känner att Agnes är för liten för att lämnas på dagis. Eller okej, jag är inte redo att "lämna bort" henne ännu. Så forsätter vara frånvaroanmäld under våren. 

Så till hösten 2017 kommer jag vara vårdledig. Men jag kommer inte "bara" vara hemma med Agnes utan kommer också att fortsätta frilansa och jobba med olika projekt. Ratata forsätter jag naturligtvis med och vi kommer att ha ett lite större evenemang i slutet av januari/början av februari som kommer bli väldigt spännande. Dessutom har jag några andra småprojekt på gång men som ännu är i startgroparna. Så det får förbi hemligt tills vidare. 

Men det kanske mest spännande av allt, som är helt nytt för mig och något som jag inte tidigare ens tänkt mig att göra, är att jag kommer ställa upp i kommunalvalet i Esbo i april. Kommer skriva mer om det sen men i och med att det nu blivit officiellt vill jag förstås berätta om det här. Ja, ja sade ju det. 2017 blir ett spännande år!

happy days

 Så, nu vet ni! Nu ska jag gå och lägga mig. Mitt barn är icke nådig oavsett hur många (få) timmar jag sovit... 

14.12.2016 kl. 23:17
34640EF4-BEBB-458B-8393-B7AD8D6AD320

  Jenna / 24 / Helsingfors

Jobbar som verksamhetledare på Svensk Ungdom, är mamma till Agnes och bokälskare. Är också hetsig feminist, förälskar mig i främmande städer och gillar att argumentera.

Min blogg är lite som mitt anteckningsbok där jag skriver om min vardag, saker jag läst, inspiration och åsikter. 

Kontakt: 

jenna.vierinen(a)gmail.com / jenna(a)su.fi

 

Follow on Bloglovin

SAM_6011_Fotorddd

bokklubben-rund